• Načítám...
>

Slivenecký masopust nabídl zábavu i skvělou hostinu

  • 6. února 2022,
  • 19:01,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Ve Slivenci se konal oblíbený Slivenecký masopust. Jedná se už o tradiční akci, která návštěvníkům nabízí zábavu a dobré jídlo v jednom. V rámci programu je čekal masopustní průvod zakončený veselicí s nefalšovanou zabíjačkou.

Reklama

Městská část Praha - Slivenec si pro své obyvatele připravila už tradiční Slivenecký masopust. A opět návštěvníky čekal zábavný a chutný program. 

"Masopust pořádáme každý rok s výjimkou loňského roku, kdy jsme měli poprvé přestávku, takže tentokrát už je to popatnácté a gró je, že se tady potkají lidé, poklábosí. Já myslím, že zvlášť v dnešní době je to důležité, protože lidé už jsou po těch dvou letech takoví utahaní, uondaní a podle mě je strašně důležité zlepšovat náladu, zlepšovat psychiku a myslím, že takovéto komunitní akce k tomu přispívají," řekla Jana Plamínková, starostka MČ Praha - Slivenec.

Program masopustu započal ve Slivenci u rybníka, kde se postupně začali shromažďovat návštěvníci. V čele s herci na chůdách a kapelou následoval průvod do Holyně, v rámci kterého poutníky čekala i malá zastávka na občerstvení. Cílem průvodu byla Holyňská stodola, kde započala veselice s nefalšovanou zabíjačkou. 

"Já jsem moc ráda, že se to koná, na masopust se těšíme každým rokem. Účast bývá velmi hojná, letos možná trochu ovlivněná tím covidem. A možná i dnešním povětrným počasím je nižší, ale i tak se těším už na zabíjačku a na tu veselici," řekla Lenka Kudláková, místostarostka MČ Praha - Slivenec.

Na návštěvníky čekala skvělá hostina. Ochutnat mohli zabíjačkovou polévku, jitrnice nebo mimo jiné i tlačenku. K masopustu ale neodmyslitelně patří i krásné masky, kterých bylo letos opět požehnaně. 

anketa

"Já jsem letos za Bludičku. Já už byla za leccos, za hastrmana, za indiána, za Číňanku a dnes jsem za Bludičku," řekla Jana Plamínková. 

"Já se těším na jaro, takže já jsem za květinářku a rozdávám květiny," řekla Lenka Kudláková. 

K dobrému jídlu a příjemnému posezení hrála po celou dobu kapela, která dotvářela nefalšovanou masopustní atmosféru. A na návštěvníky čekala i bohatá tombola. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu