• Načítám...
>

Nová síň hostí výstavu na počest Vladimíra Kozlíka

  • 13. dubna 2022,
  • 14:08,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Vladimír Kozlík a jeho žáci. To je název výstavy, která je k vidění v prostorách galerie Nová síň. Návštěvníci výstavy mohou obdivovat více než šedesát fotografií, které jsou tvořeny studenty tohoto pedagoga a fotografa.

Reklama

V galerii Nová síň je k vidění expozice pod názvem Vladimír Kozlík a jeho žáci. Vernisáž této výstavy byla zároveň symbolickým rozloučením s tímto fotografem a pedagogem, který zemřel v květnu loňského roku.

"V tu dobu, kdy zemřel a kdy se konal pohřeb, tak byl totální lockdown, takže ani kamarádi, ani známí přátelé se s ním nemohli přijít rozloučit. Tenkrát byly omezené i pohřební hostiny a pohřební obřady. I z toho důvodu jsme uspořádali tuto výstavu, aby se fotografická veřejnost mohla s Vladimírem přijít rozloučit," řekla Monika Hrubešová, ředitelka školy Michael.

Návštěvníci výstavy mohou obdivovat více než šedesát fotografií, které jsou tvořeny studenty Vladimíra Kozlíka.

"Převážně jsou to studenti ze Střední školy Michael, Akademie Michael a z Vysoké školy kreativní komunikace. Jsou tady zastoupeni i studenti z jeho období na FAMU, které trvalo velmi dlouho, 22 let. My jsme byli omezeni tím prostorem, takže jsme převážně vybrali pedagogy, kteří působí právě na našich školách, Mariana Beneše, Tomáše Třeštíka, Dorotheu Bylicu, Annu Laru," řekl Jaroslav Fišer, vedoucí oboru fotografie a nová média školy Michael.

Výstava je k vidění v galerii Nová síň v Praze 1 až do 24. dubna. Navštívit ji můžete mimo Velikonočního pondělí každý den v čase od 11 do 18 hodin.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu