• Načítám...
>

V sobotu odstartuje klusácká sezóna

  • 14. dubna 2022,
  • 8:47,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

První letošní klusácký dostihový den na pražském závodišti ve Velké Chuchli se uskuteční tuto sobotu 16. dubna. Start prvního dostihu je ve 14:00 a během celého odpoledne na návštěvníky čeká hned několik klusáckých dostihů. Chybět nebude například ani Velká pražská dubnová cena.

Reklama

V sobotu 16. dubna odstartuje další klusácká sezóna na dostihovém závodišti ve Velké Chuchli. Na návštěvníky čeká hned několik dostihů.

"První dostihový den sezóny je velmi dobře obsazen. Bylo to pro nás milé překvapení, protože na začátku sezóny nebývají třeba všechna tréninková střediska a všichni koně připraveni ke startům, ale tentokrát se to povedlo, že ty dostihy se pěkně poskládaly a také obohacení dostihového dne je vlastně účast německého trenéra a jezdce Roberta Pletschachera, který k nám přiveze 6 koní, takže to určitě udělá ten dostihový den ještě zajímavější," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Hlavním dostihem bude Velká pražská dubnová cena, kde na koně čeká trať o délce 2180 metrů.

"Tento dostih je zajímavý tím, že z první mety odstartuje jediná klisna Västerbo Flashback, která byla v té zimní přestávce dovezena ze Švédska a dalších 6 soupeřů jí na startu poskytne výhodu 20 metrů. Mezi nimi je i předloňský derby vítěz Pamino, který byl po sezóně přemístěn do tréninkového střediska bratrů Vávrových na Moravě a sám trenér Zdeněk Vávra bude poprvé v jeho sulce," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Dalším zajímavým dostihem je Prix Univers Love. Na start se tu postaví sedm koní, kteří budou mít před sebou trať dlouhou 2 180 metrů.

"A tady bude mít zmíněný pan Pletschacher velkého favorita. Přiváží nám z Německa koně, který je oproti všem koním rozběhaný. Letos už startoval pětkrát, mimo jiné v Berlíně a Mnichově. Vyběhl kvalitní časy. Ještě bych ráda upozornila na dostih nazvaný Cena televize Praha TV, kde startuje dokonce 8 koní a je mezi nimi i vítězka klasické Velké ceny dvouletých klisna Marian Boko, která se bude muset popasovat s renomovanými staršími soupeři," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Start prvního dostihu je ve 14 hodin a po téměř dvou letech si budou moci dostihový den užít návštěvníci bez jakýchkoli protipandemických opatření. Vstup je samozřejmě zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu