• Načítám...
>

Velikonoční trhy nabízí i výrobky z chráněné dílny

  • 21. dubna 2022,
  • 12:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na Velikonočních trzích v horní části Václavského náměstí můžete navštívit stánek chráněné dílny Inspirace a zakoupit tu několik desítek produktů. Mezi nimi například ručně vyráběné svíčky, vyšívané polštáře a další.

Reklama

Na Velikonočních trzích v horní části Václavského náměstí můžete navštívit stánek chráněné dílny Inspirace. Ta funguje již více než osm let a spadá pod Dívčí katolickou školu.

"Záměr byl takový, že dívky, které na naší škole studují a které mají nějaký zdravotní handicap, tělesný handicap, mentální handicap a tyto věci, které si ty dívky bohužel nesou do života, jim neumožňují zcela otevřeně se zajímat o práci na volném trhu práce, je to poměrně komplikovaná záležitost, proto jsme při škole založili chráněnou dílnu, abychom tato děvčata mohli zaměstnávat," řekla Lucie Velkoborská, zástupkyně ředitele školy.

Na Václavském náměstí si ve stánku můžete zakoupit několik desítek produktů, které jsou vyráběny ve dvou dílnách.

"Máme tam takzvanou svíčkárnu, kde odlíváme svíčky, malujeme je, zdobíme je, malujeme tam hrnky, potom máme druhou dílnu, kde se hlavně šije, šijeme tam různé vyšívané pytlíčky, hračky a podle potřeby na zakázky i různé další zboží," řekla Zuzana Černá, vedoucí chráněné dílny.

Velikonoční trhy na Václavském náměstí můžete navštívit až do neděle 24. dubna vždy mezi 10. a 20. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu