• Načítám...
>

Koalice SPOLU zahájila volební kampaň

  • 1. května 2022,
  • 21:24,
  • PRAHA,
  • Věra Dušková

Koalice SPOLU, kterou před loňskými parlamentními volbami vytvořila ODS, TOP 09 a KDU-ČSL, představila prvního května na pražském Petříně své kandidáty pro letošní volby do pražského zastupitelstva.

Reklama

Petřín patří do tradice prvomájových mítinků ODS. Letos před komunálními volbami stejně jako loni před těmi parlamentními tu už ale nebyla sama, ale s TOP 09 a KDU-ČSL jako člen trojkoalice s příhodným názvem SPOLU. A spolu také všechny tři strany představily společnou kandidátku pro volby do pražského zastupitelstva.

"Já bych si velice přál, aby ta úspěšná spolupráce, kterou teď máme na úrovni celostátní politiky a říká mi to i celá řada lidí, že vidí, že děláme dobrou politiku, že vláda funguje jako tým, že jsme schopni řešit ty problémy, tak bych si přál, aby se toto mohlo odehrávat i na úrovni jednotlivých měst a samozřejmě i tady v Praze," řekl Petr Fiala, předseda vlády ČR.

Kandidátem na primátora je Bohuslav Svoboda, který už v minulosti tento post zastával a má jasnou představu, co by dnes udělal lépe.

"Musíme my jako politici dokázat a zaangažovat ty nejlepší profesionály, kteří budou řešit věci, které mají ten technický charakter. Ten charakter rozhodovací musí být podložen vědomostmi, které nemůže mít žádný politik v celém rozsahu, co ta komunální politika objímá. Čili co bych dělal, že bych se od prvního dne rozhlížel po všech profesionálech, po jejich kvalitě a snažil se je do té činnosti začlenit," řekl Bohuslav Svoboda, kandidát koalice SPOLU na pražského primátora.

Své poučení z minulého angažmá ve vedení hlavního města si odnesl i další kandidát koalice SPOLU Jan Wolf.

"Člověk samozřejmě se zkušenostmi získává přehled, co dělat lépe, takže za mě je určitě potřeba být někdy tvrdší, nejen vůči sobě, ale i vůči zaměstnancům. Tím nemyslím zaměstnancům magistrátu, ale vůči tomu, co chceme Praze dokázat. Když se bavíme o tom, jestli se má někdy zavřít ulice, tak někdy je potřeba říct ano, jinak to nejde, jinak je to problém pro Prahu, pokud se neuzavře. Jindy naopak říci, že žádné zavírání nebude. A pokud bude nové vedení města takto uvažovat, tak si myslím, že má šanci uspět," řekl Jan Wolf, kandidát pro volby do ZHMP.

"Myslím si, že zvlášť v oblasti dopravy je ten náš pohled mnohem racionálnější, reálnější, než pohled třeba Prahy Sobě, která má více snílkovský pohled. Neříkám to ve zlém, ale myslím si, že zakazovat Pražanům a omezovat je používat automobil zkrátka Praha nemá, Praha má umožnit Pražanům, aby se svobodě rozhodli, jestli pojedou automobilem, využijí městskou hromadnou dopravu a nebo půjdou pěšky či na kole. Nepreferovat žádnou variantu. To je třeba jedno z témat, které si myslím, že je hodně důležité a je to veliká odlišnost oproti tomu, co třeba preferuje Praha Sobě a nebo Piráti," řekl Jiří Pospíšil, kandidát pro volby do ZHMP.

Svůj volební program koalice SPOLU představí v nejbližší době. Nyní na něm pracují odborníci všech tří stran.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu