• Načítám...
>

Portál Pražana se rozrostl o nové funkce

  • 3. května 2022,
  • 15:07,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Připomínkovat Metropolitní plán nebo hlasovat o jménech luskounů. To je jen několik málo novinek, kterými disponuje Portál Pražana. Jeho provoz usnadňuje od září 2020 obyvatelům Prahy komunikaci s úřadem a vyřizování některých úkonů.

Reklama

Portál Pražana se rozšířil o nové funkce. Bez nutnosti návštěvy úřadu tak budou moci obyvatelé Prahy vyřídit další úkony.

"Aktuální záležitost, kdy ubytovny, hostely, ubytovatelé, kteří poskytli ubytování uprchlíkům z Ukrajiny, mohou žádat o finanční příspěvek na pokrytí těchto nákladů právě také na Portálu Pražana. Snažíme se tímto způsobem zjednodušit tu administrativu a usnadnit práci lidem, kteří si chtějí vyřídit ty záležitosti z pohodlí domova," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Portál Pražana slouží hlavnímu městu ale také k získávání důležitých informací například formou anket či připomínek obyvatel metropole.

"Aktuálně běží na Portálu Pražana například možnost připomínkovat Metropolitní plán, to je jeden z nejdůležitějších dokumentů, nebo bych řekl jeden úplně nejdůležitější dokument pro strategický rozvoj Prahy do dalších desetiletí. Dále je možno hlasovat třeba o českých přezdívkách luskounů, které představíme 15. května, to je takový hmatatelný výsledek té spolupráce s Tchaj-wanem. Jsou velice vzácní, budeme teprve druhá zoo v Evropě, která je má a právě lidé mohou už teď hlasovat o těch českých přezdívkách na Portálu Pražana," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Portál Pražana byl spuštěn na konci září roku 2020 v rámci konference Digitalizujeme Prahu. Obyvatelé hlavního města díky němu mohou vyřídit například poplatky za svoz komunálního odpadu, vyplňovat elektronické formuláře či upravovat rezidentské parkování. V budoucnu by tímto způsobem mohli Pražané také například žádat o granty nebo si vyřídit poplatek za psa a jeho evidenci. Tuto možnost mají v rámci pilotního projektu zatím pouze obyvatelé Prahy 3.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu