• Načítám...
>

V Divadle Kalich zazní známé písně Hany Zagorové

  • 4. května 2022,
  • 13:29,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Divadlo Kalich a společnost No.Art uvedou 16. září nový český muzikál Biograf láska. Diváci se mohou těšit na nejznámější hity legendární české zpěvačky Hany Zagorové. Na jevišti se představí nespočet známých i méně známých hereckých osobností a je se bezpochyby na co těšit.

Reklama

Divadlo Kalich chystá pro své návštěvníky opravdovou lahůdku. Na svých prknech totiž uvede nejznámější písně legendární české zpěvačky Hany Zagorové. Ty zazní v nově připravovaném původním českém muzikálu Biograf láska. Režie představení se ujal Jan Kříž, který je mimo jiné i kmenovým hercem Divadla Kalich. 

"Ty písně jsou nesmrtelné, jsou krásné, jsou nějakým způsobem spojené s mým životem, dětstvím a hlavně si ty písně říkají o jevištní ztvárnění. Ty příběhy mají tak silná témata a jsou tak chytře napsané, že s člověkem nějak rezonují a čím více je poslouchám, tím více jsem v šoku, že na to došlo až teď, protože to podle mě muselo vyset někde ve vzduchu," řekl Jan Kříž, režisér.

"Hanka v podstatě patří k nám jako kmenový člen do divadla, ať svými koncerty nebo svým účinkováním v muzikálu Jack Rozparovač. Já jsem samozřejmě šťastný, že tvoříme muzikál s písničkami Hany Zagorové a velmi si toho vážíme, je to pro nás jako pro divadlo a pro mě velká zodpovědnost a zároveň i velká úcta vůči ní," řekl Michal Kocourek, producent.

V muzikálu by mělo zaznít celkem 24 slavných písní devítinásobné Zlaté slavice. Na jevišti je představí mimo jiné Michaela Tomešová, Roman Tomeš, Milan Peroutka nebo například Marie Křížová. 

"Myslím si, že mohu prozradit, že to je příběh tří kamarádek, každá si prožívá nějak svůj příběh, ale krásou nebo kouzlem toho je, že na to ani jedna není sama, protože má ty své kamarádky," řekla Marie Křížová, herečka.

"Já myslím, že je to jednoduše řečeno ve větě, že Biograf láska jsou písničky Hany Zagorové v příběhu, který může prožít úplně každý," řekl Michal Běloušek, producent.

Ačkoli je zkoušení teprve v začátcích, už teď je jisté, že se diváci mají opravdu na co těšit. Premiéra muzikálu Biograf láska je plánována na 16. září. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu