• Načítám...
>

Zoo Praha pomůže ohroženým zvířatům pivním festivalem

  • 6. května 2022,
  • 11:34,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

První ročník Zvířecího pivního festivalu plánuje pražská zoo na sobotu 21. května. Podpořit tím chce veřejnou sbírku Pomáháme jim přežít. Tentokrát se výtěžek zaměří na ohrožené tasmánské tygry.

Reklama

Pomáháme jim přežít. Tak se jmenuje veřejná sbírka pražské zoo, která pomáhá ohroženým druhům zvířat ve volné přírodě. Na jejich podporu se letos bude konat první ročník festivalu zvířecích piv. 

"Akce by měla být takovým příjemným happeningem se živou hudbou, bude hrát například Laura a její tygři nebo Děda Mládek Illegal Band, budou zde i stánky s občerstvením a hlavně zde budou stánky kraftových pivovarů se zvířecími názvy nebo pivovarů, které produkují piva se zvířecími názvy. Návštěvníci festivalu si zakoupí vstupenku v hodnotě 200 korun, v ceně této vstupenky je sklenice, se kterou pak mohou obcházet jednotlivé stánky řemeslných pivovarů a ochutnávat piva," řekl Vít Kahle, odborný poradce pro marketing a PR Zoo Praha.

"Z každé vstupenky na pivní festival jde 100 korun na Pomáháme jim přežít, jde to konkrétně na tasmánské čerty a na výzkum vakcíny proti rakovině na Tasmánskou univerzitu. Rakovina hlavy a krku u čertů, která je také nazývána DFTD, je popisována od roku 1996 a tu čertí populaci na Tasmánii velmi postihuje, je to taková specifická nemoc, která se přenáší kousnutím. To znamená, že když nakažený čert kousne zdravého, tak ho okamžitě infikuje a ten čert do roka umírá. Umírá hlady, protože mu v oblasti hlavy a krku narostou obrovské boláky, přes které se nemůže najíst. Rakovina je dost specifická a od té doby, co jí popsali, což je tedy od roku 1996, zničila na Tasmánii už 70 % populace divoce žijících čertů," řekl David Vala, chovatel Zoo Praha.

Festival proběhne v sobotu 21. května od desíti dopoledne až do desáté hodiny večerní v areálu Trojského zámku hned vedle zoologické zahrady. Program bude připraven také pro nejmladší návštěvníky. 

"V ceně vstupenky je dětský vstup, takže připravujeme soutěže pro malé i velké, ankety, jednak na zoologická témata, ale také na témata ďáblů medvědovitých a dalších našich letošních takzvaných highlightů," řekl Vít Kahle, odborný poradce pro marketing a PR Zoo Praha.

K festivalu si zoo navíc připravila svou vlastní edici piv. 

"Na to jsme pyšní. To jsme vyvinuli ve spolupráci s Pivovarem Raven a inspirací byli naši čtyři ďáblové a skutečnost, že Pivovar Raven dováží z Tasmánie, odkud ďáblové pochází, chmel," řekl Vít Kahle, odborný poradce pro marketing a PR Zoo Praha.

Pivní festival budete letos moci navštívit úplně poprvé, zoo z něj chce ale udělat tradici svého jarního programového schématu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu