• Načítám...
>

Zoo opět zpřístupnila veřejnosti Ostrov lemurů

  • 9. května 2022,
  • 16:40,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

V pražské zoo se opět dostanete blíže k lemurům. Po dlouhé době se otevřel veřejnosti jejich venkovní výběh a návštěvníky v něm čeká i jedno překvapení.

Reklama

Po dlouhé covidové pauze se opět veřejnosti otevřel Ostrov lemurů v pražské zoologické zahradě. 

"Byl dlouhodobě zavřen kvůli pandemii covidu-19 a i v tuto chvíli by bylo fajn, kdyby návštěvníci nosili respirátory, aby ochránili naše zvířata při vstupu,"sdělil  Jan Mengr, kurátor primátů.

Pro návštěvníky si zoo přichystala jedno velké, tedy vlastně úplně malinké překvapení.

"Nově narozené mládě lemura. Narodilo se 17. března, ale ještě nevíme pohlaví. To budeme vědět až po veterinární prohlídce. Narodilo se dominantní samici Ance a v tuto chvíli už se občas pouští samo na nějakou prohlídku a trošku si prozkoumává ten svět," řekl Jan Mengr, kurátor primátů.

Vzhledem k příznivému počasí se lemuři kata pohybují i ve venkovním výběhu - a to včetně nejnovějšího přírůstku.

"Kromě mláděte mohou návštěvníci na ostrově vidět ještě dalších 7 jedinců a nově jsme ještě přesunuli dva jedince lemura kata a dva jedince lemurů běločelých do expozice, ze které jsme odstěhovali guerézy pláštíkové," řekl Jan Mengr, kurátor primátů.

Lemur kata patří ve volné přírodě stále mezi ohrožené druhy a to i přes to, že jsou v evropských zoologických zahradách zastoupeni poměrně hojně. Největším problémem je úbytek jejich přirozeného prostředí. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu