• Načítám...
>

Praha chce snížit závislost na dodavatelích IT systémů

  • 10. května 2022,
  • 10:28,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Praha aktivně snižuje závislost na vybraných dodavatelích IT systémů. Ve spolupráci s městskou společností vzniknou dvě kompetenční centra. Ta mají v budoucnu Praze pomoci k větší soběstačnosti.

Reklama

Hlavní město chce snížit závislost na vybraných dodavatelích IT systémů, které jsou klíčové pro provoz magistrátu. Pomoci by měla dvě nově zřízená kompetenční centra. Ta by v tomto směru měla v budoucnu Praze zajistit větší soběstačnost. 

"Vytváříme kompetenční centra, abychom získali možnost sestavit konsolidovaný tým IT specialistů a přebrali to know - how a část těch činností jsme si mohli dělat přímo sami nebo aspoň měli lepší vyjednávací pozici. Kompetenční centra budou dvě, jedno bude cílit na ten ekonomický informační systém a elektronickou spisovou službu a to druhé kompetenční centrum bude cílit na digitalizaci magistrátu, zejména co se týče klasických formulářových podání, jejich automatizaci, jejich vyřízení nebo robotizaci toho zpracování," řekl Zdeněk Hřib, primátor hl. m. Prahy.

Kompetenční centra budou zřízena v městské společnosti Operátor ICT.

"To vlastní know - how v rámci naší společnosti Operátor ICT zejména podpoří trvalý rozvoj digitalizace a umožní snižovat vendor lock - in. Značný přínos vidíme v tom, že na projekty bude dohlížet jeden stabilní tým odborníků, bude zajištěno efektivnější sdílení znalostí, zlepší se využití již implementovaných systémů a udrží se tak velmi důležité kompetence uvnitř města," řekl Tomáš Barczi, generální ředitel Operátor ICT.

Podle vedení Prahy by tento krok měl v budoucnu ušetřit hlavnímu městu až desítky milionů korun ročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu