• Načítám...
>

Velká Chuchle bude opět hostit klusácké dostihy

  • 10. května 2022,
  • 15:34,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

V sobotu se budou na závodišti ve Velké Chuchli opět konat klusácké závody. Celkem návštěvníky čeká 8 dostihů. Vrcholem bude Velká cena primátora hl. m. Prahy.

Reklama

V sobotu ovládne Velkou Chuchli další klusácký dostihový den. Na programu je celkem 8 dostihů a návštěvníci se mají jako už tradičně bezpochyby na co těšit. 

"Mezi těmi 8 dostihy je určitě velice zajímavým dostihem Cena televize Praha TV, kde se sice utká jen 5 koní, ale za to velmi výkonných klusáků. Čtyři z nich jsou českého chovu a ti změří síly s klusákem rakouského chovu Varenne Venus, takže to bude takové velmi zajímavé porovnání. Potom třetím dílem pokračuje seriál Trotteur Francais, což jsou dostihy pro klusáky francouzského plemene a ještě bych ráda zmínila i to, že během tohoto dostihového mítinku uvidíme v akci poprvé velké množství mladých klusáků, což je pro rozvoj klusáckého sportu nezbytné," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Vrcholem dostihového dne však bude Velká cena primátora hl. m. Prahy, což je tradiční dostih pro absolutní elitu českých klusáků.

"Dostih je velmi dobře obsazen, na jeho startu uvidíme 6 koní a já bych z toho startovního pole vypíchla dva výborné klusáky. Jednak je to Pamino, který loni vyhrál 9 dostihů a právě po skončení tohoto hlavního dostihu bude ještě dekorován Klusákem roku 2021 a jeho největším soupeřem bude Union Forces, který letos už dvakrát vyhrál, je neporažený a shodou okolností hned v tom prvním startu dokázal Pamina porazit. Takže bude určitě zajímavé sledovat, jak se tyto dva koně mezi sebou tentokrát porovnají," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Klusácké dostihy odstartují v sobotu ve 14:00 hodin. Klusácká sezóna bude následně pokračovat až do podzimu. Závěr je plánován na 17. listopadu, kdy by se měla konat Velká cena Sametové revoluce. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu