• Načítám...
>

Zoo Praha představila plánované projekty

  • 11. května 2022,
  • 16:06,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zoo Praha spolu s hlavním městem představily nové projekty, které jsou do budoucna v areálu zahrady plánovány. 28. září bude například otevřen nový Pavilon goril. V plánu je stavba i dalších expozic. Nové bydlení by tak měli získat lední medvědi nebo například koně Převalského.

Reklama

Návštěvníci pražské zoo mohou každoročně sledovat, jaké novinky si pro ně zahrada připravila. Mezi největší počiny posledních let patří bezpochyby otevření Rákosova pavilonu, kde může veřejnost obdivovat zhruba 40 druhů vzácných ptáků, nebo také oblíbeného Darwinova kráteru, který obývá mimo jiné i populární vombatí sameček Cooper. Aktuálně byly představeny další projekty, na které se návštěvníci mohou v budoucnu těšit. Jedním z nich je bezpochyby otevření nového Pavilonu goril. 

"Nám se podařilo nejen na to získat peníze, stálo to téměř čtvrt miliardy korun, ale díky tomu dostaneme gorily z toho zátopového území, kdo si ještě pamatuje, jak jsme při té obrovské povodni, která v Praze byla, přišli dokonce o jedno zvíře a jak bylo složité taková zvířata stěhovat z toho záplavového území. Ten pavilon bude rozhodně v současné době největším pavilonem v zoologické zahradě," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

"Procházka tím pavilonem by měla evokovat cestu Kamerunem, nejprve kamerunským venkovem do pralesa, tropického deštného lesa a kterým projdete a nakonec se před vámi otevře výhled na mýtinu s rodinnou skupinou goril nížinných," řekl Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

U nového pavilonu vznikne i další vchod do zoo se zastávkou autobusů hromadné dopravy. Otevření pavilonu je plánováno na 28. září. Dalším důležitým projektem je rekonstrukce výběhu a ubikací pro koně Převalského. Ti by se do zoo měli vrátit nejdřív na jaře roku 2024. Jedním z největších projektů, které zoo aktuálně plánuje, je však stavba expozice Arktida, kterou by měli obývat lední medvědi. 

"Ten pavilon, který máme, je z třicátých let. Ten pavilon je už nevyhovující, je malý a hlavně je orientován na jihovýchod, to znamená pro lední zvíře absolutně nevhodné a abychom o to ikonické zvíře zoologické zahrady do budoucna nepřišli, tak bychom chtěli v severní části postavit nový pavilon. Máme již územní rozhodnutí, nyní budeme podávat žádost o stavební povolení a počítám, že bychom byli schopni v příštím roce zahájit výstavbu pavilonu Arktidy. Ta investice je přibližně půl miliardy korun, čili není to zrovna levná a jednoduchá stavba, ale bude to o prioritách města, jak se město rozhodne," řekl Petr Hlubuček. 

Zoo Praha spolu s hlavním městem plánují do budoucna i další zajímavé projekty, které zajistí co možná nejlepší ubytování pro zdejší zvířata a pochopitelně nezapomenutelný zážitek pro všechny návštěvníky. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu