• Načítám...
>

ÚČOV Praha odhaluje návštěvníkům svou historii i funkci

  • 15. května 2022,
  • 20:10,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražské vodovody a kanalizace připravily pro veřejnost na střeše Nové vodní linky Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově jedinečnou prohlídku. K dispozici jsou na místě 4 informační panely. Ty návštěvníkům nabízí nespočet faktů a zajímavostí a přenesou je i do světa podzemních labyrintů.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace lákají návštěvníky do Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově. Na střeše Nové vodní linky jsou totiž veřejnosti nově k dispozici informační panely. Ty nabízí nespočet zajímavostí a důležitých faktů týkajících se například samotného provozu čistírny. 

"Máme 4 panely, 4 zastavení, každý z těch panelů mluví samostatně o nějaké části toho technologického procesu, plus jsme tam doplnili nějaké údaje z historie, jak čistírny nebo čištění odpadních vod, tak z historie výstavby té nové vodní linky," řekla Ilona Líkařová, vedoucí projektu a manažerka obchodního úseku PVK.

Kromě zajímavých informací obsahují panely také QR kódy. Ty návštěvníky přenesou do fascinujícího světa podzemních labyrintů. 

"Naskenováním toho QR kódu se dostanete do virtuální reality a můžete se vnořit do prostoru, který je pod vámi nebo vedle vás a můžete se spolu s průvodcem dozvědět další informace a můžete vidět, jak to tam vlastně vypadá a k čemu to slouží," řekla Ilona Líkařová, vedoucí projektu a manažerka obchodního úseku PVK.

Návštěvník si může celý prostor prohlédnout pomocí naklánění nebo otáčení displeje telefonu. Projekt veřejnosti přiblíží komplikovanost vodohospodářského systému. 

"Tím důvodem, který nás vedl k tomu, abychom se zabývali prezentací nebo moderní prezentací technologie, která tady vznikla na Císařském ostrově, byly opakované dotazy návštěvníků Císařského ostrova našich kolegů odborníků, kteří díky zastřešenosti toho celého objektu, který tu vznikl, nemohli odhadnout, co se pod zemí děje," řekla Ilona Líkařová, vedoucí projektu a manažerka obchodního úseku PVK.

Informace, které jsou obsaženy na čtyřech panelech, jsou dostupné i na webu cistavoda.pvk.cz, kde mohou zájemci dohledat i další fakta a zajímavosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu