• Načítám...
>

Praha zakáže konzumaci alkoholu na dalších místech

  • 16. května 2022,
  • 16:45,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražští radní schválili novelu vyhlášky o konzumaci alkoholu na veřejných prostranstvích. Vedení hlavního města tak reaguje na stížnosti občanů bydlících v širším centru metropole, kteří si často stěžovali na rušení nočního klidu. Změny se dotknou také konzumace alkoholu na náplavkách či samotné vymahatelnosti.

Reklama

Pražští radní schválili novelu vyhlášky o konzumaci alkoholu na veřejných prostranstvích. Do té bude nově zahrnuto více než tisíc míst, kde bude platit zákaz pití alkoholu.

"Kolem školských zařízení, kolem zastávek metra, na zastávkách MHD a nebo na místech, která jsou zanesena jako veřejná prostranství městskými částmi. Ulice, náměstí, parky - dle seznamu, který je přílohou této vyhlášky," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vedení hlavního města tak reaguje na stížnosti občanu bydlících v širším centru metropole, kteří si často stěžovali na rušení nočního klidu. 

"Novinkou je také časové omezení platnosti zákazu například na náplavkách, o kterých bude hovořit pan kolega radní Chabr, který má náplavky na starosti, kdy nám lidé způsobovali přes noc velký problém s tím, že se tam potom pohybovali s tvrdým alkoholem a dělali nepořádek," řekl Petr Hlubuček.  

Novela se ale netýká pouze rozšíření počtu míst. Lepší bude také samotná vymahatelnost pokut za porušení této vyhlášky.

"Doposud to bylo tak, že strážník musel vidět člověka, jak vysloveně pije alkohol. Nově to bude ve chvíli, kdy bude mít lahev otevřenou a nebo jakoukoliv jinou nádobu, která bude otevřená, to znamená, že bude logické, že když má někdo otevřenou lahev nebo nádobu, že z ní požívá alkohol a v ten okamžik za to může být pokutován," řekl Petr Hlubuček. 

Změny musí ještě schválit zastupitelstvo na svém zasedání. Pokud tak učiní, vzejde novela v platnost od 1. července tohoto roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu