• Načítám...
>

Praha uzavře memorandum o podpoře ohrožených dětí

  • 16. května 2022,
  • 18:19,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Rada hl. m Prahy schválila memorandum o spolupráci s Nadací J&T při přípravě strategie rozvoje systému podpory ohrožených dětí a jejich rodin na území hlavního města do roku 2030. Praha má zájem modernizovat péči o ohrožené děti a v posledních dvou letech podnikla významné kroky. Cílem memoranda je posílit strategickou roli Magistrátu hl. m. Prahy, definovat dlouhodobé cíle do roku 2030 a naplánovat jejich realizaci.

Reklama

Rada hl. m Prahy schválila memorandum o spolupráci s Nadací J&T při přípravě strategie rozvoje systému podpory ohrožených dětí a jejich rodin na území hlavního města do roku 2030. Cílem memoranda je posílit strategickou roli pražského magistrátu, definovat dlouhodobé cíle a naplánovat jejich realizaci.

"S nadací plánujeme připravit plán pro proměnu systému na území hlavního města Prahy a to v návaznosti na národní i mezinárodní koncepční strategické materiály, které se proměňují v souladu s tím, jak se mění představa o tom, jak děti chránit a co je v nejlepším zájmu dítěte," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Předmětem dohody je zejména nabídka na využití znalostní základny nadace v oblasti systémové modernizace péče o ohrožené děti, jejíž pomocí získá hlavní město personální kapacity k přípravě návrhu strategie rozvoje systému podpory ohrožených dětí a jejich rodin. 

"My v Nadaci J&T máme iniciativu, která se jmenuje 8 000 důvodů, to znamená 8 000 dětí v ústavní výchově, které aktuálně pobývají v celé České republice a v rámci této iniciativy nabízíme krajům spolupráci právě při přípravách strategií, které mohou vést ke změnám toho systému tak, aby děti mohly vyrůstat především v rodině a pokud nemohou vyrůstat ve vlastní rodině, tak aby mohly vyrůstat v rodině náhradní," řekla Alena Svobodová, odborná konzultantka Nadace J&T.

Spolupráce hlavního města a partnerů z řad expertních organizací přinesla pozitivní dopady již v letech 2019 a 2020, kdy byla poprvé systematicky vyhodnocena situace dětí se zdravotním znevýhodněním umístěných k dlouhodobému pobytu v institucích ústavní péče na území Prahy nebo v zařízeních zřizovaných hlavním městem mimo území kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu