• Načítám...
>

Zoo poskytla azyl obřím želvám z Německa

  • 20. května 2022,
  • 12:33,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Zoo Praha poskytne přibližně roční azyl obřím želvám z Německa. Po pádu stromu v Zoo Heidelberg je totiž jejich pavilon v německé zoo neobyvatelný. Jedná se o 4 samce.

Reklama

Pražská zoo poskytla azyl 4 želvám obrovským. Ty byly přivezeny ze Zoo Heidelberg. Jedná se o želví samce, kteří se připojili k nynějším obyvatelům Pavilonu velkých želv v dolní části areálu zahrady.

"V Heidelbergu měli nehodu. Na pavilon jim spadl strom a oni chtějí využít příležitosti a přestavit ten pavilon na nějaký větší pavilon, takže požádali komunitu evropských zoologických zahrad o pomoc a my, protože jsme blízko a protože náš pavilon splňuje ty parametry, abychom mohli umístit další čtyři želví kluky, jsme nabídli pomoc a němečtí kolegové ji přijali," řekl Petr Velenský, kurátor plazů.

Hned po vypuštění do pavilonu se samci začali okamžitě seznamovat s novým prostředím. A jak se noví obyvatelé zoo jmenují? 

"Přijeli se jmény, které měli dlouhodobě přiděleny. Julius a Emil, to jsou ti nejstarší želváci, kteří tam jsou od roku 1973 a pak jsou tam dva želváci, kteří byli původně v Zoo Duisburg a z toho se přesunuli do Heidelbergu. Ti se jmenují Hemingway a Einstein," řekl Petr Velenský, kurátor plazů.

Ačkoli se jedná o urostlé želví samce, Zoo Praha nepředpokládá, že by se s dalšími samci nesnesli. 

"Obrovské želvy jsou přátelské, nedá se očekávat, že by se začaly prát, i když tam byl jeden dominantní želvák, to byl Julius a u nás byl dominantní želvák Toro. Jsme docela zvědaví, jak se tyto dvě silné povahy snesou," řekl Petr Velenský, kurátor plazů

Želví samce aktuálně čeká karanténa, následně budou vypuštěni do venkovního výběhu. Azyl by měla pražská zoo německým želvám poskytnout na dobu přibližně jednoho roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu