• Načítám...
>

V Praze byla předána ocenění policistům

  • 20. května 2022,
  • 14:48,
  • PRAHA,
  • Johanka Hubičková

V Muzeu policie České republiky se za účasti hejtmanky Petry Peckové uskutečnilo slavnostní složení slibů a předání ocenění za významné činy a záchrany života, včetně vyhodnocení projektu Přes bariéry s policií. Na místě byl předán i finanční šek.

Reklama

Krásná podívaná na dokonalou přehlídku mužů a žen v uniformách byla k vidění na nádvoří Muzea PČR při předávání významných ocenění.

Zároveň byli do řad policie oficiálně přijati i noví členové, kteří za přítomnosti paní hejtmanky složili slavnostní slib.

"Do služeb policie Středočeského kraje bylo přijato 43 nováčků, kteří nastoupili. Chtěla bych jim popřát, aby se jim sloužilo dobře, aby dělali tu práci nejenom podle zákonů České republiky, ale i podle svého vědomí a svědomí a hlavně podle svého srdce," řekla Petra Pecková, hejtmanka Středočeského kraje.

"Já jsem velice rád za každého nového policistu, protože policistů není nikdy dost. Pro mě je to skvělý okamžik, že je můžu přivítat a když jsou v tomto počtu, tak je to naprosto úžasné," řekl Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

 Po přivítání nováčků přišla na řadu velmi významná ocenění, ve kterých záchrana života hrála hlavní roli.

"Policistů je poměrně dost, dlouho sloužících, kteří se významně zasloužili o službu ve Středočeském kraji a ocenění si zaslouží. Přicházejí v životě i ty příběhy, které tady byly oceněny, ať jsou to záchrany životů a podobně, takže naši policisté jsou na to připravováni a prostě do těch akcí jdou a pak si zaslouží ta ocenění," řekl Václav Kučera, ředitel KŘP Středočeského kraje.

"To byl okamžik, na který jsem jako hejtmanka kraje byla nesmírně pyšná. Takové lidi potřebujeme do kraje a práci, kterou si ti policisté a policistky vybrali, tak ta je opravdu posláním," řekla Petra Pecková. 

 Poslání, odhodlání, velká dávka odvahy a určitě i zodpovědnosti a smyslu pro spravedlnost. Nic z toho policistům nesmí chybět.

"My policisté nikdy nezapomeneme na ten služební slib, dříve se to jmenovalo přísaha. Je to pro mě hrdost. Je to spojení tří generací. Ti lidé, kteří nastupují, jsou plni elánu. Ti ocenění, kteří tady byli, tak odvádějí dennodenně vynikající práci a na tomto historickém místě je vlastně ten odkaz, který je s tím spojen. Takže pro mě je to radost. Takové dny jsou radostí," řekl Tomáš Kubík, náměstek policejního prezidenta Policie ČR.

Nakonec proběhlo vyhodnocení projektu Přes bariéry s policií a předání finančního šeku sedmnáctileté Dáše k zakoupení zdravotní pomůcky pro snazší život. Za Středočeský kraj pak přímo na místě přislíbila i stotisícový příspěvek na zdravotní pomůcku sama paní hejtmanka Pecková.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu