• Načítám...
>

Hlavní město plánuje zakoupit 35 bytů v Praze 3

  • 23. května 2022,
  • 14:49,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražští radní schválili návrh na zakoupení celkem 35 bytů od akciové společnosti Správa zbytkového majetku MČ Praha 3. Jednat se má převážně o byty 2+1. Návrh bude ještě schvalovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

Reklama

Hlavní město plánuje zakoupit celkem 35 bytů v Praze 3. Koupit by je mělo od akciové společnosti městské části, kterou je Správa zbytkového majetku.

"Tato organizace prochází transformací, protože městská část chce, aby z ní byla čistě správcovská společnost, proto se zbavuje nemovitého majetku, který v tuto chvíli vlastní a mezi nimi jsou i ty byty. Ta akciová společnost byla postavena před rozhodnutím, jestli ty byty prodat na trhu, nicméně se rozhodli nabídnout je k odkupu hlavnímu městu Praze. My jsme to uvítali, protože na území městské části Praha 3 v tuto chvíli Praha žádné byty nemá," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy.

Byty by měla Praha zakoupit za cenu 222 610 000 korun. Jednat by se mělo o byty s dispozičním řešením 2+1.

"Zhruba 55 metrů čtverečních je ten typický byt a cena za metr čtvereční je nějakých 110 tisíc korun. Ty byty jsou v dobrém stavu, takže na to, že jsou na Praze 3, tak je to dobrá cena. Většina z těch bytů na Praze 3 je v tuto chvíli obsazená nájemníky se smlouvou na dobu určitou. My budeme postupovat v tuto chvíli stejně jako u všech ostatních nájemníků městských bytů, to znamená, že v případě, že ti nájemníci budou plnit své povinnosti, platit nájemné a podobně, tak jim budou ty smlouvy prodlužovány," řekl Adam Zábranský, radní hl. m. Prahy.

Zakoupení bytů zatím schválili pražští radní. Návrh bude dále projednáván na květnovém zasedání Zastupitelstva hl. m. Prahy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu