• Načítám...
>

Památkově významné objekty v Praze se dočkají nové fasády

  • 23. května 2022,
  • 15:19,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Radní hl. m. Prahy schválili balík dotací pro rok 2022 pro vlastníky památkově významných objektů. Dotace půjdou na rekonstrukci fasád. Celkem bylo schváleno 76 žádostí.

Reklama

Vybrané památkově významné objekty v Praze se dočkají nové fasády. Na renovaci těchto objektů totiž pražští radní schválili balík dotací pro letošní rok v celkové výši kolem 43 milionů korun. 

"Jedná se o každoroční grant na rekonstrukci fasád v památkově chráněných oblastech. Celkem bylo podáno 122 žádostí, z toho 76 bylo vyhověno," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Průměrně by měla na jeden objekt připadnout částka kolem 1,5 milionu korun. Nové fasády se dočká i řada budov, které Pražané velmi dobře znají. 

"Z nejvýznamnějších bych zmínil například budovu Loretánská 17, Na Perštýně 350, je to dlouhodobě zanedbaný dům v Petrské čtvrti, Újezd 15, to je hned vedle parku u Petřína v pohledové ose, je to taková oprýskaná fasáda, možná to znáte a nebo Arcibiskupské gymnázium - školní jídelna u sv. Ludmily," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Schválení dotací musí ještě posvětit Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Projednání návrhu je na programu květnového zasedání. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu