• Načítám...
>

Letní scéna pod žižkovskou věží nabízí pestrý program

  • 24. května 2022,
  • 11:06,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Letní scéna Divadla Kalich pod žižkovskou věží i na letošní sezónu připravuje zajímavý program. Návštěvníci se mohou těšit také například na koncert Tomáše Kluse či Ondřeje Havelky a Melody Makers či dobře známé divadelní hry. Samozřejmostí je zastřešené hlediště, díky kterému může letní scéna fungovat za jakéhokoli počasí. Zavítat sem můžete denně od 28. června až do 7. září.

Reklama

Letní scéna Divadla Kalich pod žižkovskou věží i na letošní sezónu připravuje zajímavý program. Ten odstartuje v úterý 28. června představením Na útěku. 

"Tady opravdu každý večer uvidíte někoho z herecké nebo muzikantské špičky, opravdu to Hvězdné léto pod žižkovskou věží je hvězdné, každý večer tady máme obrovskou hvězdu nebo osobnost českého divadla nebo české hudby. Budeme tu mít i čtyři novinky pro letošní rok, jednak je to komedie S pravdou ven s Petrem Rychlým a Lubošem Veselým, komedie Na útěku s Carmen Mayerovou a Terezou Kostkovou, komedie Nikdy není pozdě s Janou Paulovou a Václavem Vydrou a budeme tady i svědky návratu legendárního Ivánku, kamaráde s Petrem Čtvrtníčkem a Jiřím Lábusem," řekl Jaroslav Panenka, tiskový mluvčí Divadla Kalich.

Návštěvníci se mohou těšit také například na koncert Tomáše Kluse či Ondřeje Havelky a Melody Makers. Z herců se na jevišti se představí také další tváře Divadla Kalich, jako například Iva Janžurová, Aleš Háma, Václav Kopta nebo Jana Paulová.

"Já tady budu hrát skoro ve všem, co umím, takže tady budu v Bez předsudků, v Lady Oskar, Nikdy není pozdě a ještě tady budu hrát Pro tebe cokoliv," řekla Jana Paulová, herečka.

"Určitě bych rád pozval na představení Můj nejlepší kamarád, které hrajeme v Komorním divadle Kalich přes sezónu a v létě ho právě přinášíme sem pod žižkovskou věž. Budeme ho tady hrát dvakrát a loni jsme tady měli úplně vyprodáno a diváci byli spokojeni, tak si troufnu říci, že nic nebrání tomu, aby přišli diváci i letos. Hraji tam s Nelou Boudovou, Terkou Kostkovou, Péťou Motlochem," řekl Aleš Háma, herec.

"Moje maličkost si tady střihne hned 3 inscenace a sice hru od Petra Kolečka Dvě noci na Karlštejně, potom se tu objevím v klasice od Woody Allena, to představení se jmenuje Sex noci svatojánské a pak tady hrajeme ještě takovou ptákovinu, jinak se to říci nedá, o dvou bláznech, kteří se léčí v Bohnicích a myslí si, že jsou Butch Cassidy a Sundance Kid, to hrajeme s Pepou Poláškem a zdravotní sestru, která se o nás stará, hraje moje žena Simona. Tak přijďte, je to opravdu hvězdně obsazené, je to tady na Žižkově a to prostředí je tady krásné," řekl Václav Kopta, herec.

Samozřejmostí je i zastřešené hlediště, díky kterému může letní scéna fungovat za jakéhokoli počasí. Zavítat sem můžete denně od 28. června až do 7. září.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu