• Načítám...
>

Areál SK Slavia čeká rekonstrukce

  • 24. května 2022,
  • 15:14,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Areál sportovního klubu Slavia ve Vršovicích čeká rekonstrukce. To vše má vést jak ke snížení uhlíkové stopy, tak i ke snížení nákladů za energie. Na rekonstrukci se bude podílet jak samotný sportovní klub, tak i Pražská plynárenská či Pražská energetika.

Reklama

Areál sportovního klubu Slavia ve Vršovicích čeká rekonstrukce. Na její realizaci se podpisem memoranda domluvili zástupci SK Slavia, Pražské energetiky a Pražské plynárenské.

"Ten areál je velmi starý, má velké tepelné ztráty, velkou energetickou náročnost, takže Pražská plynárenská ve spolupráci s Pražskou energetikou dohromady bude renovovat a ekologizovat celý tento areál. Budeme tam stavět solární panely, dávat tepelná čerpadla jako generační jednotky plus nějaké stavební úpravy na snížení tepelných ztrát," řekl Ludvík Baleka, předseda představenstva Pražské plynárenské.

"To znamená, že jsme se dohodli, že začneme pracovat na tom, abychom celý tento areál pokryli takovými zdroji energie, které budou buď obnovitelné jako fotovoltaické elektrárny a nebo budou velmi úsporné, jako jsou tepelná čerpadla používaná pro ohřev objektů či teplé vody, protože tam je plavecký bazén, koupaliště a další taková zařízení," řekl Petr Holubec, tiskový mluvčí Pražské energetiky.

To vše má vést jak ke snížení uhlíkové stopy, tak i ke snížení nákladů za energie. 

"Já si myslím, že pro nás je to strašně důležitý strategický krok, protože my jako sportovní klub jsme došli ke konci životnosti té stávající technologické obslužnosti a v souvislosti s dramatickým nárůstem cen energií se ukázalo, že ten areál, jak je koncipovaný a byl postavený, není ekonomicky udržitelný, takže musíme udělat nějaký krok dopředu, pracovat s novými technologiemi, snažit se pracovat s obnovitelnými zdroji a zkrátka připravit ten areál na budoucí roky tak, aby byl jednak funkční a abychom byli schopni ho provozovat," řekl Jiří Vrba, předseda představenstva SK Slavia Praha.

Součástí areálu je nejen zimní stadion, plavecký stadion, ale také například tenisové kurty.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu