• Načítám...
>

Divadlo Na Maninách uvede na podzim Doktora Fausta

  • 26. května 2022,
  • 10:41,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Divadlo Na Maninách připravuje pro své návštěvníky nový muzikál s názvem Doktor Faust. Muzikál je výsledkem spolupráce hudebního skladatele Vojtěcha Adamčíka a textaře a scénáristy Jana Batysty. Režie se zde ujal David Cody.

Reklama

Divadlo Na Maninách připravuje pro své návštěvníky nový muzikál s názvem Doktor Faust. Zkoušky jsou v plném proudu a už na první pohled je jasné, že diváky čeká opravdová podívaná. 

"Diváci se mohou těšit na fantastický příběh a to doslova fantastický, protože je to na motivy Goetheho díla a vlastně i Marlowova a trošku jsme si do toho dali takové muzikálové prvky, které nám ten děj posilují," řekl David Cody, režisér.

"Skvělé na tom je, že bude živá hudba, to znamená orchestr, protože dnes se to tady hraje vše na základy. To si myslím, že je na tom nejlepší. Ta muzika je opravdu fantastická. Mladý kluk - Vojta Adamčík, kterého zatím ještě nikdo nezná a proto se budeme snažit, aby ho všichni znali, protože ty melodie nám lezou pod kůži a nemůžeme se jich zbavit," řekl Tomáš Trapl, herec, představitel Doktora Fausta.

V roli Doktora Fausta diváci uvidí i herce Zbyňka Frice. Ten má o své roli jasnou představu. 

"Já ho vnímám jako člověka, který se celý život věnuje nějaké činnosti, což v jeho případě tomu bádání a zkoumání a najednou si začne uvědomovat, že mu ten život protekl mezi prsty a chce ještě něco zažít. A je to člověk, který je ochotný jít na hranu sebezničení v tom bádání, tak to vnímám já," řekl Zbyněk Fric, herec, představitel Doktora Fausta.

Hlavní ženskou postavou je v Doktoru Faustovi pochopitelně Markétka. A právě v této roli mohou diváci vidět například Natálii Grossovou nebo Mariannu Polyákovou. 

"Markétka je skromná, nevinná, neposkvrněná mladá dáma, která nemá úplně lehký život. Nebudu prozrazovat celý její osud, to se divák musí přijít sám podívat," řekla Marianna Polyáková, herečka, představitelka Markétky.

"Za mě rozhodně hudba, režie, kostýmy, choreografie, vše bude skvělé a celý ten příběh i Doktor Faust je strhující, takže by to měl každý vidět. Určitě se vám to bude líbit," řekla Natálie Grossová, herečka, představitelka Markétky.

Představení Doktor Faust je rozhodně velkým lákadlem. Slavnostní premiéra se bude v Divadle Na Maninách konat 22. září, tak si to určitě nenechte ujít. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu