• Načítám...
>

Letenská pláň se letos dočká nového rybníku

  • 26. května 2022,
  • 17:24,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Na Letné vznikne nový rozsáhlý rybník. Práce by měly být dokončeny ještě letos. Rybník bude sloužit jak k relaxaci, tak hlavně k zavlažování okolní krajiny.

Reklama

Na Letenské pláni se Pražané v brzké době dočkají nového rybníku. Stavbu započalo hlavní město v letošním roce. Rybník bude sloužit jak k relaxaci, tak hlavně k zavlažování okolní krajiny.

"Bude o velikosti 6, 5 tisíce metrů čtverečních. Důležité je říci, že bude napájen vodou z Vltavy, z původní Rudolfovy štoly. Už tam máme osazena čerpadla, to znamená, že tato část už je hotova. V současné době tvoříme tu břehovou hranu toho rybníka. Ten rybník bude bezodtokový, protože počítáme, že ta voda, která v tom rybníce bude, 6, 5 tisíce metrů čtverečních je poměrně veliká plocha, v tom nejhlubším místě bude mít až dva metry, bude využívána pro závlahu celé té Letenské stráně, ale zároveň se nejedná pouze o závlahu, ale bude to také příjemné rekreační místo při návštěvě Letenských sadů," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Samotné práce měly započít už dříve. Projekt se ale setkal s nečekanou překážkou.

"Při první skrývce zeminy se ukázaly archeologické nálezy, nepříliš staré. Byly to třeba 100 let staré věci, protože tam původně byly nějaké historické domky, Letenská pláň - Letná - letiště, z té doby byly prostě nějaké zbytky staveb, takže nějakou část nás "zdrželi" památkáři," řekl Petr Hlubuček, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Vzniknout by na místě měl i malý ostrůvek s molem. Celý projekt vyjde zhruba na 35 milionů korun a práce by měly být dokončeny ještě letos.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu