• Načítám...
>

Hlavní město chystá pomoc pro rodiny i seniory

  • 27. května 2022,
  • 12:38,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město pomůže pražským rodinám, domácnostem a seniorům, kteří se ocitli v tíživé finanční situaci. Pomoc může být směřována do několika odvětví. Ať už se jedná o příspěvek na jídlo, bydlení, ale i zájmové kroužky pro děti či nákup školních pomůcek.

Reklama

Hlavní město pomůže pražským rodinám, domácnostem a seniorům, kteří se ocitli v tíživé finanční situaci. Takzvaný Balíček okamžité pomoci pro Pražany schválili zastupitelé na svém zasedání.

"Je to podpora a aby byla cílená a měla správný smysl, tak jsme doporučovali, aby vznikla skupina, jakási platforma všech organizací, neziskových organizací, OSPODu, městských částí a potravinové banky, která se tady dnes také diskutovala, právě proto, aby tito experti mohli Pražanům dát tu pomoc, kterou chceme, aby byla zacílená a v praxi pomohla," řekla Marta Gellová, zastupitelka hl. m. Prahy.

Jednat by se mělo o finanční pomoc, která bude vázána k jednotlivému časovému období.

"Ať je to školní nebo kalendářní rok, kde by ohroženým skupinám a těm slabším, kteří jsou tím zdražováním a různými dalšími vlivy ohroženi, finančně pomohla," řekla Marta Gellová.

Pomoc může být směřována do několika odvětví. Ať už se jedná o příspěvek na jídlo, bydlení, ale i zájmové kroužky pro děti či nákup školních pomůcek. Na schválení návrhu se jednomyslně shodli zastupitelé napříč celým politickým spektrem.

"TOP 09 podpořila tento materiál paní Gellové, my si myslíme, že bude třeba Pražanům pomoci. Ekonomická situace mnohých spoluobčanů se bude zhoršovat, hovoří se až o 20 % populace a těmto lidem vedle pomoci státu by Praha měla nabídnout určitou formu adresné sociální pomoci. O tom, jak to bude vypadat, budou zastupitelé ještě debatovat," řekl Jiří Pospíšil, zastupitel hl. m. Prahy.

Vedení hlavního města předpokládá, že by návrh konkrétní pomoci mohl být zastupiteli schválen během letošního léta.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu