• Načítám...
>

Festival Svět knihy tradičně uvedl i knižní novinky

  • 13. června 2022,
  • 10:53,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Červen patřil jako již tradičně festivalu Svět knihy. Co přinesl za knižní novinky? Podívejte se.

Reklama

Sedmadvacátý ročník festivalu Svět knihy tradičně přinesl i knižní novinky. Jednou z nich je třeba dílo známého sportovního novináře Pavla Kováře. Jeho publikace "Reprezentanti" přináší čtenáři kompletní přehled všech fotbalových reprezentantů a to od roku 1906 až do současnosti.

"Jsou tam encyklopedická hesla. U některých je náznak takového příběhu, že je to zajímavější. Těch příběhů, těch hesel je tam 883, jak je na titulu uvedeno. Je to víceméně pro ty pamětníky, pro ty fanoušky. Aktualizoval jsem, co ti hráči dělají dnes. Je to prostě literatura faktu, jsou tam jejich fotky a je to velmi cenný dokument," řekl Pavel Kovář, sportovní novinář a autor knihy.

V díle samozřejmě nechybí ti nejznámější českoslovenští reprezentanti, ať už Karol Dobiáš, Antonín Panenka a další. 

"Jsem rád, že jsem v tak nádherné společnosti těch nejlepších fotbalistů v naší historii. Já tam mám také své okénko, takže jsem samozřejmě rád a doufám, že si najde srdce hodně čtenářů a že si možná i trošku při těch fotografiích zavzpomínají," řekl Antonín Panenka, bývalý československý reprezentant.

"Já si toho nesmírně vážím, že takováto knížka vyšla, že se toho mohu zúčastnit a že jsem tady s pány, kteří jsou o nějakou generaci starší a mohu být v jejich společnosti," řekl Vratislav Lokvenc, bývalý český reprezentant.

Další novinkou nakladatelství Olympia je inspirativní román o podnikateli Tomáši Baťovi. Jeho příběh napsal autor Jozef Banáš. 

"Tento román je osobní příběh. Je vhodný pro každého jednotlivce, který chce se svým životem něco udělat, posouvat se a pracovat na sobě, aby se mu na tomto světě lehčeji, poctivěji a statečněji žilo. V té knížce jsou zdůrazněné morální a mravní hodnoty, od kterých se odvíjí celý náš život," řekl Jozef Banáš, autor knihy.

Obě zmíněné publikace najdete k zakoupení u Dobrých knihkupců. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu