• Načítám...
>

Stezku v okolí ledáren v Braníku čekají změny

  • 21. června 2022,
  • 12:25,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Stezku v okolí ledáren v Braníku čekají změny. Stezka je momentálně částečně vedena po místní komunikaci. A to se má v blízké budoucnosti změnit.

Reklama

Praha zlepší podmínky pro pěší a cyklisty v okolí bývalých branických ledáren. Aktuálně je tamější stezka částečně vedena po místní komunikaci a to se má v blízké budoucnosti změnit.  

"My jsme připravili projekt, máme stavební povolení na novou část stezky, která pojede podél náplavky, nebude se muset zajíždět okolo areálu ledáren Braník a tam je takové slepé rameno řeky Vltavy a to bude překlenuto lávkou. Tím zkapacitníme celou cyklostezku a zároveň ji uděláme velice bezpečnou, protože chodci a cyklisté nebudou muset jít do místní komunikace, kde jezdí i auta," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Radní zatím schválili samotnou realizaci projektu. Aktuálně se budou zabývat výběrem zhotovitele. 

"Odhadované náklady jsou 47 milionů korun bez daně, ale finální cenu uvidíme podle toho, jak se to vysoutěží. Ta lávka je navrhnuta z oceli. Bohužel aktuálně ty ceny oceli jdou nahoru, tak uvidíme, jak trh zareaguje a jakou nabídku nám dají," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy. 

Práce by měly podle předpokladů započít už na podzim letošního roku. Nejpozději potom na jaře roku 2023. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu