• Načítám...
>

Barrandovské studio láká na filmové kostýmy a rekvizity

  • 23. června 2022,
  • 8:54,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Milujete české filmy a pohádky a rádi byste se podívali na filmovou práci opravdu zblízka? Barrandovské studio nabízí zájemcům komentované prohlídky. Co všechno Vás tam čeká, zjišťovala reportérka Dagmar Kopečková.

Reklama

Barrandov Studio nabízí všem filmovým nadšencům opravdu jedinečný zážitek. Přímo v prostorách historické budovy se totiž nachází výstavní prostor Filmpoint, který návštěvníkům odkrývá tajuplný a okouzlující svět stříbrného plátna.

"V této expozici je celá historie barrandovského studia, je to posledních 90 let české kinematografie. Člověk tady najde na několik desítek nejrůznějších kostýmů, takových těch ikonických z krásných filmů a pohádek, různé rekvizity a nebo historické fotografie," řekl Lukáš Ruelens, koordinátor výstavního prostoru a prohlídek.

Návštěvníci mohou na místě zhlédnout celou řadu známých kostýmů, které se objevovaly v českých filmech a kultovních pohádkových příbězích. 

"Každá cílovka si najde to své, ale kdybych měl asi něco vypíchnout, tak je to určitě několik kostýmů z Popelky, Pyšná princezna, Byl jednou jeden král nebo za mnou Princ a Večernice," řekl Lukáš Ruelens, koordinátor výstavního prostoru a prohlídek.

Dále mohou návštěvníci vidět krásné kostýmy například z pohádek Hrátky s čertem nebo Princezna se zlatou hvězdou na čele. Obdivovat ale mohou i propracované kostýmy Návštěvníků. 

"Každý zná nějaký ten ikonický film, který se pouští dokola na Vánoce a myslím si, že vidět potom naživo určité kostýmy a mít to srovnání je určitě nezapomenutelný zážitek," řekl Lukáš Ruelens, koordinátor výstavního prostoru a prohlídek.

Výstava ale skýtá i nespočet unikátních rekvizit. Veřejnost může vidět mimo jiné i zmenšeninu kultovního vozu oblíbených Návštěvníků nebo invalidní vozík z filmu Dobrý voják Švejk. Na místě jsou k vidění i ukázky filmové techniky, které technicky založení návštěvníci zaručeně ocení. Návštěva studia aktuálně probíhá formou komentovaných prohlídek. 

"V tuto chvíli se musí člověk objednat. Buď máme skupinové prohlídky, které fungují od pondělí do pátku většinou pro školy, různé zájezdy a tak dále, čili větší skupiny. O víkendu provozujeme prohlídky pro veřejnost. Začínáme tady na výstavě, na expozici, potom pokračujeme do filmových ateliérů a potom navštívíme fundus, oddělení kostýmů a rekvizit," řekl Lukáš Ruelens, koordinátor výstavního prostoru a prohlídek.

Prohlídka studia je zaručeně nezapomenutelným zážitkem, kdy návštěvník může na jednom místě vidět to nejzajímavější z Barrandov Studia. Připomene si kultovní české klasiky, nebo se vrátí do dětství k pohádkovým postavám, které se mu navždy vryly do srdce i do paměti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu