• Načítám...
>

PVK se zúčastnily Festivalu vědy

  • 23. června 2022,
  • 10:52,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Pražské vodovody a kanalizace se i letos zúčastnily Festivalu vědy. Návštěvníci se mohli osvěžit u osvěžovací brány, podívat se jak vypadá voda přitékající do čistírny odpadních vod nebo vidět práci čistírny na vystaveném modelu.

Reklama

Již desátý ročník Festivalu vědy proběhl v pražských Dejvicích. V jeden den na jednom místě tak mohli lidé vidět to nejzajímavější ze světa přírodních, technických a společenských věd i praktické využití vědy v každodenním životě. Akce se zúčastnily také Pražské vodovody a kanalizace.

"PVK mají letos velmi bohatý program. Máme tady spoustu informací pro návštěvníky, které se týkají jak výroby pitné vody, tak čištění odpadních vod. Děti, ale i dospělí si mohou zkusit různé kvízy, také si mohou zkusit, co patří a nepatří do kanalizace, případně na ně máme připravenou spoustu zvídavých otázek. Mimo jiné se také mohou podívat, jak vypadá kubík vody a kolik stojí. Protože je dnes velmi teplo, tak se mohou i osvěžit u mlžící brány," řekla Jana Mendlová, marketingová referentka PVK.

Návštěvníci se mohli také podívat na to, jak vypadá voda, která přitéká do čistírny odpadních vod. O tom, jak čistírna funguje, se mohli zájemci dozvědět z vystaveného modelu.

"Jedná se o biologický stupeň čištění. Demonstrujeme aktivační nádrž, kde jsou bakterie, kterým se poskytují podmínky tak, aby byly schopné odstraňovat z vody znečištění. To znamená, že jim dodáváme kyslík," řekla Lenka Charvátová, technoložka odpadních vod PVK.

Pražské vodovody a kanalizace se Festivalu vědy zúčastnily již po čtvrté. Mezi dalšími vystavovateli byly například složky integrovaného záchranného systému, České vysoké učení technické a desítky dalších.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu