• Načítám...
>

Praha chce více slušných turistů, spouští další kampaň

  • 27. června 2022,
  • 16:59,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Prague City Tourism spouští od 1. července marketingové kampaně, které podpoří příjezdový i domácí cestovní ruch a současně budou informovat návštěvníky o pravidlech a kultuře chování v metropoli.

Reklama

Další marketingové kampaně na podporu domácího cestovního ruchu spustí od prvního července Prague City Tourism. Kromě již běžící zahraniční kampaně "Stay in Prague", tedy pobýt v Praze, bude spuštěna též kampaň "V Praze jako doma." 

"Cílem kampaně je nalákat do Prahy turisty. Máme zájem samozřejmě o turisty, kteří nebudou v Praze dělat moc nepořádek, kteří se budou chovat slušně, chceme je nalákat prostřednictvím různých balíčků. Můžou třeba využít nějaké služby, které jsou zkombinované, že mohou využít tramvaj 42, ale do toho třeba další zážitky. Také rozjíždíme už funkční kartu Prague Visitor Pass, kde je kombinace MHD a různých vstupů do kulturních institucí," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Spolu s městskou částí Praha 1 zahájí Prague City Tourism také osvětovou kampaň "Enjoy Respect Prague". Tou chce informovat přijíždějící turisty vkusnou formou o tom, že hlavně v historickém centru platí jasná pravidla, která je třeba dodržovat s ohledem na rezidenty.

"My potřebujeme, abychom vyslali signál, že centrum Prahy je především o historických hodnotách, o památkách, o úžasné kulturní tradici. Na to by měli přijíždět turisté, to by si měli užívat a nikoliv jezdit za alkoholem a dělat nám nepořádek v ulicích," řekl Petr Hejma, starosta MČ Praha 1.

Součástí kampaně je i webová stránka s desaterem doporučení k pobytu v hlavním městě a zároveň propagující myšlenku slow turismu. V desateru se hovoří například o využívání pouze licencovaných průvodců, respektu k historickým památkám nebo třeba o využívání vyznačených parkovišť pro sdílená kola, skútry či koloběžky. Kampaň je plánována od 1. července také formou billboardů v prostorách letiště Praha a venkovní inzerce v památkové rezervaci.

"Návštěvnost Prahy mírně vzrůstá, bohužel jsme se ještě nedostali na ta čísla před covidem, ale je to bohužel - bohudík, protože samozřejmě ta čísla před covidem byla možná už pro někoho alarmující. Nicméně pomalu to roste, my budeme doufat, že ta letní sezóna bude dobrá, že se nám podaří nalákat do Prahy spoustu turistů, třeba i na úkor jiných měst," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy.

Praha by ve svých ulicích také ráda viděla české turisty, kterých jen v loňském roce dorazilo o 40 procent více než před pandemií. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu