• Načítám...
>

Praha vytvoří parkovací místa k veřejně prospěšným účelům

  • 28. června 2022,
  • 17:38,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Radní hl. m. Prahy schválili program Místa místní pomoci s cílem vytvořit celopražskou síť parkovacích míst, kterou bude možné legálně využít k veřejně prospěšným účelům. Více informací přináší v reportáži pražská radní pro sociální oblast, Milena Johnová.

Reklama

Místa místní pomoci. Tak se jmenuje program, jehož cílem je vytvořit celopražskou síť parkovacích míst, která budou sloužit primárně pro účely poskytování nízkoprahových mobilních služeb zdravotního, sociálního a charitativního charakteru.

"Místa místní pomoci je program, který jsme dnes schválili na radě a jehož podstatou je připravit na území hlavního města Prahy síť míst, kde budou moci parkovat vozidla s mobilní pomocí, kterou zabezpečují nevládní organizace zejména pro lidi extrémně vyloučené, což jsou lidé bez domova, lidé závislí na návykových látkách, chudí lidé, kteří žijí ve velmi nestandardních podmínkách, těm bychom chtěli přiblížit pomoc, kterou nevládní organizace poskytují," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Jedná se především o materiální, potravinovou pomoc a ošetřovatelskou péči. 

"Dá se říci, že dnes již nějaká síť existuje, ale je děravá. To je jedna věc a druhá věc je, že dochází k poměrně častým nedorozuměním stran toho, jestli ta vozidla mohou parkovat nebo nemohou parkovat, za jakých okolností, na jakém pozemku a tak dále. My bychom chtěli se zapojením celého města včetně městské policie najít dojednaná vyhovující stanoviště, kam může zajet sanitka nebo nějaký jiný typ auta s tou pomocí," řekla Milena Johnová, radní hl. m. Prahy.

Speciální parkovací místa by měla vzniknout v každé městské části podle charakteru dané lokality. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu