• Načítám...
>

Hnutí STAN představilo kandidáty do ZHMP

  • 29. června 2022,
  • 14:13,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Pražský STAN představil novou kandidátku. Lídrem zůstává náměstek pražského primátora Petr Hlaváček. Hnutí aktuálně reviduje i dříve představený volební program.

Reklama

Hnutí Starostové a nezávislí představilo novou kandidátku pro letošní komunální volby. Jednalo tak v reakci na kauzu bývalého náměstka pražského primátora Petra Hlubučka. Lídrem kandidátky zůstává stávající náměstek primátora Petr Hlaváček.

"Já jsem předložil krajskému výboru verzi, že sestavím novou kandidátku. Dostal jsem k tomu kompetenci, potom jsem na tom sněmu řekl, že se to musí vyvážit větší demokratizací strany v budoucnu nebo toho pražského prostředí. Kolegové to přijali a akceptovali, že jsem to takto nastavil trochu seshora. Probrali jsme to demokraticky, hlasovalo se po jednotlivých členech a myslím, že všichni uviděli určité kouzlo té kandidátky, která je velmi komplexní. Já dlouhodobě říkám, že Praha je pro všechny, má být empatická, má pomáhat křehkým a přitom stavět městské čtvrti pro mladé lidi, být městem, ve kterém se pěstuje věda a umění. Takže tak, jak to reprezentuje ta kandidátka," řekl Petr Hlaváček, kandidát na primátora hl. m. Prahy.

Dvojkou kandidátky je nynější místostarostka Čakovic - Kateřina Arnotová.

"Já bych ráda, aby se na STAN znovu hledělo jako na demokratické hnutí, aby se na něj nehledělo prismatem toho obžalování pana Hlubučka, aby se ukázalo, že jsou v něm zkušení lidé, dlouhodobí starostové, místostarostové a lidé, kteří nejen té komunální politice věnovali spoustu času a aby se jeho jméno očistilo. Také mě přesvědčila osoba našeho lídra Petra Hlaváčka, protože jemu věřím, že je to osoba, která Praze velmi rozumí, má na ní odborný náhled, orientuje se v problematice a má veliké zkušenosti," řekla Kateřina Arnotová, kandidátka pro volby do ZHMP.

Pražský STAN aktuálně upravuje i dříve představený volební program. Starosta městské části Praha - Kolovraty Antonín Klecanda, který zaujal na kandidátce třetí místo, ale avizuje, že jeho cílem je zaměřit se na školství. 

"Já jsem působil 9 let na základní škole jako zástupce ředitelky a viděl jsem ten progres těch dětí, když jsme měli na začátku 16 dětí ve třídě, jak mohl mít člověk individuální přístup a podobně. A potom, když jsem se stával starostou jiné městské části, tak už v těch třídách bylo 30 dětí. Je to ohromný rozdíl, ačkoliv se ti pedagogové snaží, tak tam nejde zavést příliš individuální přístup a podobně. A je to tím, že v Praze se ty školy nestaví. Vzhledem k tomu, že roste počet bytů, tak musí růst i počet škol. Není možné, že máme čím dál více dětí a ty děti nemají kam jít na střední školu," řekl Antonín Klecanda, kandidát pro volby do ZHMP.

Do komunálních voleb jde i nezávislý kandidát a zakladatel platformy Donio David Procházka. Naopak se v nové kandidátce neobjevují například Jana Plamínková nebo starosta městské části Praha 1 Petr Hejma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu