• Načítám...
>

Muzeum Karla Zemana přenese návštěvníky do světa filmu

  • 29. června 2022,
  • 15:47,
  • PRAHA,
  • Dagmar Kopečková

Muzeum Karla Zemana zve návštěvníky do světa filmu. Krom toho, že si na místě připomeneme život a dílo Karla Zemana, můžeme si dokonce vyzkoušet některé jeho filmové triky, kterými proslavil českou kinematografii 20. století.

Reklama

Cesta do pravěku, Vynález zkázy nebo třeba Baron Prášil. Filmy, které jsou neodmyslitelně spjaté se světově uznávaným filmovým tvůrcem Karlem Zemanem. A právě jeho celoživotnímu dílu se věnuje Muzeum Karla Zemana, které návštěvníky láká do světa filmové tvorby. 

"Muzeum Karla Zemana se věnuje odkazu, dílu a životu Karla Zemana a Karel Zeman, což teda asi většina lidí ví, je výtvarník, animátor a filmař, který proslavil českou kinematografii v minulém století, proslavil se převážně filmy jako Cesta do pravěku, Baron Prášil, Vynález zkázy nebo Ukradená vzducholoď a my v muzeu se věnujeme veškerým jeho filmům, nejenom těmto čtyřem nejznámějším, ale veškerému jeho dílu, rané tvorbě nebo pozdějším pohádkám, kdy se snažil tvořit přímo pro děti," řekl Petr Kovalčík, PR & Marketingový manažer.

Výstava je koncipována jako filmové scény a malé ateliéry, které nabízí bohaté vyžití. 

"Máme to doplněné o různé prvky, aby vystupovaly přímo z expozice a dávaly takový inverzní zážitek celé expozici. Muzeum je také velmi interaktivní, máme tu různé prvky, které si mohou jak děti, tak dospělí vyzkoušet. My i doporučujeme natáčení a fotografování přímo v expozici a jsou tu také interaktivní prvky, jako animační stůl nebo green screen a automatizované focení na dokreslovačkách. To vše si u nás mohou návštěvníci vyzkoušet na vlastní kůži," řekl Petr Kovalčík, PR & Marketingový manažer.

Návštěvník se může mimo jiné vznést na létajícím stroji. Nebo se může pokusit ovládat známou ponorku z Vynálezu zkázy. Vyzkoušet si může i filmové triky. 

"Velmi unikátní je tady malá scéna s mamutem, která přímo navazuje na film Cesta do pravěku a zároveň bych rád vypíchl i novinky, které máme teď v muzeu. Je to třeba právě ta automatizace focení dokreslovačky, která vás dostane přímo na let na koni jako baron Prášil. Hodně zajímavou částí expozice je poslední místnost, tzv. green screenová, kde se člověk může vyklíčovat do scény z Barona Prášila a vypadá pak, že si zahraje přímo ve filmu," řekl Petr Kovalčík, PR & Marketingový manažer.

K vidění jsou i originální loutky nebo dosud nepublikované fotografie ze života a díla filmového tvůrce. 

"Posláním je samozřejmě šíření odkazu Karla Zemana, protože nejenom proslavil českou kinematografii, ale celkově Československou a dnes Českou republiku dostal na světová plátna a rozšířil celkový odkaz o naší malé zemi," řekl Petr Kovalčík, PR & Marketingový manažer.

Muzeum Karla Zemana návštěvníky poučí o díle uznávaného filmového tvůrce. Zároveň jim ale dopřeje možnost se na chvíli tím filmovým tvůrcem stát a odhalovat tak taje filmového plátna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu