• Načítám...
>

Praha 11 vyhlásila prázdninovou soutěž

  • 1. července 2022,
  • 9:01,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Prha 11 hledá autory nových pohlednic městské části. Těmi se stane pět vítězů letní soutěže, kterou městská část připravila. Zapojit se do ní může každý, kdo rád fotografuje či maluje.

Reklama

Radnice Prahy 11 připravila na letošní prázdniny soutěž. Zúčastnit se jí může každý, kdo rád fotografuje či maluje.

"Radnice se rozhodla ku příležitosti založení Jižního Města, které bylo před 50 lety, vyhlásit soutěž. Teď bychom vstupovali takzvaně do druhé padesátky a cílem té soutěže je vytvořit ideálně pět pěkných, krásných pohlednic o Jižním Městě, které potom radnice vydá k distribuci," řekl Jan Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Je to kreativní soutěž o pohlednice Jižního Města, kde tedy chceme zapojit občany, aby nám poslali své návrhy, ať už fotografie, malby, koláže místa z Jižního Města, které se jim líbí a které by mohlo být motivem, tedy jedním z pěti, který bychom potom vydali a byl by na pohlednici. Stačí to posílat emailem kolegyním z kreativního týmu a ty už to poté vyhodnotí a vyberou ty nejlepší," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Soutěž neklade na účastníky žádné speciální nároky ani požadavky. Možnost zapojit se má tak úplně každý, od dětí až po seniory.

"Pravidla jsou jednoduchá. Do konce srpna posíláme nebo lidé posílají své náměty a své pohlednice vytvořené buď tedy graficky nebo nějakým fotoaparátem na kontaktní adresu a zde se potom ty pohlednice seskupí a odborná porota vybere nejlepších pět. Je to tak, že kdokoli má vztah k Jižnímu Městu, tak se soutěže může zúčastnit a my budeme rádi za to, aby těch lidí a těch nápadů bylo co nejvíce. Chtěl bych tímto pozvat všechny obyvatele a příznivce Jižního Města, aby se soutěže zúčastnili, protože to určitě stojí za to," řekl Jan Dohnal, starosta MČ Praha 11.

"Občané mají zcela volnou ruku, navazuje to na naši snahu zapojovat je do těchto věcí. Měli jsme už fototalent, měli jsme zapojení základních škol do loga Zdravé Prahy 11, měli jsme tady zapojení středních škol grafických do loga našeho volnočasového areálu, máme tady participativní rozpočet, takže opravdu se snažíme občany zapojit, aby to byl výsledek jejich práce," řekl Jan Stárek, radní MČ Praha 11.

Svá díla mohou lidé zasílat do 31. srpna. Vítěze fotosoutěže představí městská část na Dnech Prahy 11. Slavnostní okamžik bude součástí pátečního programu. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu