• Načítám...
>

Pražská i středočeská doprava jezdí v letním režimu

  • 4. července 2022,
  • 13:53,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Obvyklé omezení provozu přinesly i letošní letní prázdniny. Cestující se musí připravit také na výluky a to hlavně v provozu tramvají. Prázdninový provoz shrnuje mluvčí Pražské integrované dopravy, Filip Drápal.

Reklama

Tradičně se začátkem letních prázdnin vstoupila Pražská integrovaná doprava do prázdninového režimu. Provoz je tady omezen přibližně o patnáct procent oproti školnímu roku. 

"Nejezdí ani školní linky, ani školní spoje na příměstských linkách a intervaly na jednotlivých linkách jsou prodlouženy o několik málo minut. Většinou je to u tramvají o 1 - 2 minuty ve špičkách, u metra jsou to desítky sekund a u autobusů je ten interval prodloužen zhruba o 3 - 5 minut, záleží podle typu linky. O víkendech omezená doprava není, kromě některých autobusových linek, kde se mírně prodlužuje interval z 15 minut na 20, ale jinak jezdí doprava stejně, jako během školního roku. Na příměstských linkách jsou omezeny tradičně školní spoje a intervaly na těch nejčastějších linkách, jinak zůstávají jízdní řády celoroční," řekl Filip Drápal, mluvčí PID.

Cestující se během prázdnin musí připravit i na omezení v provozu. Výluk je ale letos méně než jiné roky. Praha se kvůli českému předsednictví v Evropské unii snažila množství oprav minimalizovat.

"Máme výluku kolem Depa Hostivař, to se bude také týkat metra a do konce července nebudou jezdit tramvaje přes Palmovku, ale týká se to pouze jedné ulice, takže to objedou jinou ulicí, nebude to nic zásadního. V Modřanech začíná výluka mezi Poliklinikou Modřany a Sídlištěm Modřany kvůli napojení na novou tramvajovou trať, to se dotýká linek 3 a 17, které tam nepojedou a místo nich pojede častěji linka 21. U autobusů nás čekají některé výluky, například teď Horoměřická ulice, máme tam i výluku v Čakovicích na začátku července mezi Čakovicemi a Letňany a budou probíhat samozřejmě další stavební akce. I nadále je omezen Barrandovský most, což se ale MHD v podstatě skoro netýká," řekl Filip Drápal, mluvčí PID.

Od prvního července došlo také k některým trvalým změnám. Všechny spoje linky 17 jezdí až do Kobylis, k vozovně ale zajede v pracovní dny pouze každý druhý spoj. Linka 24 je z obratiště Kobylisy prodloužena právě k vozovně. Některé zastávky mají zase jiný název. Z Pražské tržnice je nyní Holešovická tržnice a zastávka Drnovská nově nese název Stochovská. Všechny změny a informace najdete na stránkách pid.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu