• Načítám...
>

Praha oslavila začátek předsednictví v EU

  • 7. července 2022,
  • 14:23,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Hlavní město připravilo u příležitosti zahájení předsednictví Evropské unii hned několik akcí. Obyvatelé a návštěvníci metropole mohli zavítat na několik workshopů, ale i kulturních akcí. Nechybělo ani několik průvodů.

Reklama

Od 1. července je Česká republika předsednickou zemí Evropské unie. U té příležitosti připravilo hlavní město hned několik akcí oslavujících tuto událost.

"V širším centru Prahy a v centru Prahy bylo několik průvodů, dokonce tady vzlétal i horkovzdušný balón s akrobatkou, nasvítili jsme do barev Evropské unie Petřínskou rozhlednu či Novou radnici," řekl Vít Hofman, tiskový mluvčí Magistrátu hl. m. Prahy.

Obyvatelé a návštěvníci metropole měli také možnost vidět například vlajkový průvod.

"Nás napadlo, že bychom rádi uspořádali průvod vlajek, ve kterém budou všechny členské státy Evropské unie plus teda pražská vlajka. Ten průvod jsme vypustili nahoře na Hradčanském náměstí a šli jsme po trase Královské cesty, akorát že obráceně. Skončili jsme na Staroměstském náměstí," řekl Jakub Vedral, produkční akce.

Pomyslným vyvrcholením série akcí byl večerní průvod. Ten prošel trasu od Nové radnice na Staroměstské náměstí a zpět.

"Hlavní průvod vede veliká loutka lva. Je to loutka lva, která vznikla pro reprezentaci České republiky na EXPU v Dubaji a my jsme ji teď přivezli sem, protože nám přišlo takové signifikantní, že ten český lev povede právě ten vlajkový průvod Prahou a že trošičku z toho lvího srdce teď potřebujeme všichni a celá Evropa potřebuje, abychom ten další půl rok, co nás čeká, zvládli," řekl Jakub Vedral, produkční akce. 

Na následující půl rok připravuje Praha u příležitosti předsednictví Evropské unii hned několik dalších akcí. Podrobnosti budou včas uveřejněny na webu srdcepraha.eu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu