• Načítám...
>

Klusáci rozproudili tribuny v Chuchli

  • 24. července 2022,
  • 14:07,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Sobota dvacátého třetího července patřila klusáckým dostihům. Mezi závody nechyběl ani dostih Prahy TV nebo handicapovaných klusáků.

Reklama

Sobota dvacátého třetího července patřila klusáckým dostihům, které jako tradičně hostilo závodiště Prahy 5 Velká Chuchle. Závod Ceny Moravsko-slezského klusáckého spolku vyhrál jeho předseda Jaroslav Dobrovolný.

"Začínáme v zimě. Chystáme ty koně napřed na objem, pak na rychlost a když mu to jde, tak můžeme běhat. Některým to ale také nejde. Oni si spíš tu dietu dají sami a to špatně. Když nežere, to co má, tak hubne. Někteří koně jsou takoví, že nechtějí žrát," řekl Jaroslav Dobrovolný, předseda Moravsko-slezského klusáckého spolku.

V pořadí čtvrtý závod dnešního s názvem Cena chovatelů českých klusáků vyhrála klisna Masada.

"Letos měla 7 startů a všechny vyhrála. Takže má 7 startů a 7 vítězství. Koně mi trénuje tady pan trenér Wolf, takže je to všechno na něm. Já jsem amatér, takže já za ní jezdím o víkendech a spíš pomáhám při té přípravě. Pro mě je hlavní to, že toho koně znám. Mám ji odmalička, měla jsem i její mámu, takže s tím koněm si spolu rozumět a soustředit se na ten dostih. Mám těch dostihů odježděno dost, tak už člověk není nějak nervózní nebo nemá čas na to být nervózní a soustředí se na toho koně. To je pro mě asi hlavní," řekla Klára Jelínková, vítězka 4. dostihu.

Koně se začínají zahřívat hodinu před startem, kdy se pomalu dostávají do závěrečné rychlosti a poté vyběhnou. Každého pak čeká závěrečné popleskání a vítěze černočervená stuha.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu