• Načítám...
>

Pojízdné kino brázdí ulice Prahy už 15 let

  • 9. srpna 2022,
  • 15:22,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Oblíbený Kinobus brázdí ulice Prahy už patnáct let. Bezplatné promítání filmů ve vybraných lokalitách metropole i letos nabízí snímky jak z české, tak i zahraniční produkce.

Reklama

Zaparkovat autobus, nafouknout promítací plátno, zapojit kabely, postavit lavičky a pak už jen počkat na příchod návštěvníků. Oblíbené letní kino na kolech baví Pražany už 15 let.

"Kinobus je projekt, který vznikl v Dopravním podniku hl. m. Prahy. Letos je to patnáctá sezóna, tudíž před 15 lety jsme vyjeli poprvé s Kinobusem Dopravního podniku a už 15 let objíždíme celé prázdniny, celé léto Prahu a přinášíme lidem radost, pohodu a jsme rádi, že nejen oni jezdí s námi, ale že my jim trochu té zábavy přivezeme," řekl Jan Štoidl - projektový manažer Kinobusu.

anketa

Kinobus ale není jen zábava. Vstupné na promítání je sice zdarma, celý projekt ale každý rok pomáhá nějakému charitativnímu projektu.

"Kinobus tradičně na něco přispívá. Letos je to nadace - SOS dětské vesničky, takže vždy vyzveme lidi, poprosíme je, že mají promítání zdarma a pokud jim něco zbyde, tak budeme rádi, když právě těm dětem pomůžou k tomu lepšímu životu," řekl Jan Štoidl - projektový manažer Kinobusu.

V letošním roce Kinobus čeká ještě 5 promítacích zastávek. Tou aktuální je lukostřelecké hřiště v pražské Libuši. Program kina i místa promítání najdete na webových stránkách KINOBUS.CZ nebo na DPP.CZ/KINOBUS.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu