• Načítám...
>

Zástupci zaměstnavatelů a odborů společně jednali

  • 11. srpna 2022,
  • 15:55,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

.

Reklama

V Praze se sešli zástupci zaměstnavatelů a odborů. Ti společně projednávali současnou situaci. Řeč byla mimo jiné o dopadech války na Ukrajině, zdražování energií i vysoké inflaci.

"ČMKOS iniciovala to dnešní setkání právě proto, že v obou oblastech, které jsme dnes projednávali, je vážná situace. Ta první je otázka minimální mzdy. Bohužel jsme se nedohodli na tom, jaká by měla být, jaký by měl být její vývoj a je na vládě, jakým způsobem rozhodne. Co se týká dalšího tématu, tak tam byla prakticky absolutní shoda," řekl Josef Středula, předseda ČMKOS.

Všechny strany se shodly na společném dalším postupu. Tím bude například mimořádné svolání tripartity.

"Požadujeme, aby Vláda České republiky svolala co nejdříve, ideálně na počátku září, mimořádnou tripartitu a věnovali jsme se těm vážným problémům, které momentálně ve společnosti jsou. Jak bude vláda pomáhat ekonomice, jak pomůže občanům a jakým způsobem se dostaneme z té velmi špatné situace, která v současnosti je," řekl Josef Středula, předseda ČMKOS.

"Jsme přesvědčeni, že vláda velmi pomalu postupuje v řešení pomoci jak firmám, tak i občanům. Já osobně se na to dívám, že vláda zvolila jako jedna z mála velmi divnou strategii a to, že čím pomaleji, tím asi lépe a méně ze státního rozpočtu pro firmy a pro lidi, což si myslím, že je velmi špatná strategie," řekl Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Mimořádné jednání tripartity bude obsahovat dva body. Tím prvním je současná ekonomická situace a cesta z ní. Druhý se pak bude týkat zákoníku práce, konkrétně jeho evropské novelizace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu