• Načítám...
>

Autokino Strahov hraje Thora i TopGun

  • 11. srpna 2022,
  • 14:09,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Před více než dvěma lety začínající pandemie koronaviru oživila kouzlo autokin. S ustupujícím šířením nemoci ale jejich obliba klesla. Některá ale vydržela dodnes. Stále promítá například autokino na pražském Strahově.

Reklama

Postapokalyptická atmosféra spartakiádního stadionu ve spojení s filmovým zážitkem. Řeč je o Autokině Strahov, kde se snímky promítají z 9 lodních kontejnerů.

"Pouštíme veškeré filmy, které jsou v klasických kinech. Hlavně novinky, které teď frčí typu TopGun a podobně. Snažíme se vždy divácky, co je nejvíce navštěvované, opakovat, abychom uspokojili poptávku," řekla Adéla Maternová - provozovatelka Autokina Strahov.

anketa

Během promítání musí řidiči zhasnout světla, zvuk filmu pak zprostředkuje autorádio.

"Pokud nemají funkční rádio, tak máme na baterky, protože máme šíření zvuku přes FM stanici. Když máte starší auto, tak ten má automaticky manuál, že si naštelujete stanici, která je potřeba. U novějších aut se musí zapnout taková speciální věc, aby to fungovalo," řekla Adéla Maternová - provozovatelka Autokina Strahov.

Kapacita parkoviště je 120 automobilů. Vedení autokina ale myslí i na ty, kteří vlastní vůz nemají.

"Máme tady nastálo 3 auta, která už jsou vyřazená z provozu, ale ještě pořád jsou funkční, co se týká sezení, rádia a topení. Takže my si je tady zaparkujeme, lidé přijdou, posadí se do nich a zase odejdou po svých," řekla Adéla Maternová - provozovatelka Autokina Strahov.

A nechybí ani občerstvení. Návštěvníci si ho mohou objednat na baru nebo přes SMS.

"Máme super službu, že si smskou objednáte jídlo a pití a my vám ho nosíme přímo do auta během projekce. Když tam máte číslo stání, napíšete, že si dáte to a to, zaplatíme kartou/hotově a my vám to doneseme," řekla Adéla Maternová - provozovatelka Autokina Strahov.

FM stanici k naladění zvuku filmu nebo telefonní číslo pro objednání občerstvení získají návštěvníci při příjezdu na parkoviště. Filmy Autokino Strahov promítá každý den kromě pondělí a to podle toho, kdy se setmí. V srpnu tedy promítání začíná od devíti hodin večer, v září pak od půl deváté.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu