• Načítám...
>

Velkou Chuchlí se znovu proháněli klusáci

  • 14. srpna 2022,
  • 21:15,
  • PRAHA,
  • Markéta Frydrychová

Pražské dostihové závodiště ve Velké Chuchli hostilo další závody klusáků. V sobotu 14. srpna se běžel například dostih francouzských klusáků nebo Přípravná Derby. Druhým hlavním dostihem sobotního programu byl závod francouzských klusáků.

Reklama

Cena televize Praha TV, dostih francouzských klusáků nebo Přípravná Derby. Přesně takové dostihy mohl vidět návštěvník pražského závodiště v sobotu 14. srpna.

"Jako hlavní dostih uvidíme Přípravnou Derby - cenu, je to taková generální zkouška na Derby hlavního města Prahy, které se poběží 3. září a ten dnešní dostih je opravdu takový přípravný dostih, aby trenéři, jezdci, majitelé věděli, jak je na tom aktuálně ten kůň s formou 3 týdny před tím hlavním dostihem," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Druhým hlavním dostihem sobotního programu byl závod francouzských klusáků, kde vyhrál kůň Elixir s jezdcem Jaroslavem Dobrovolným.

"V tom poli Elixir de Charnie, kterého já osobně považuji za velikého favorita, který v posledních 4 startech vůbec neprohrál. Tento seriál probíhá od začátku sezóny až do konce, dnes je to velmi zajímavě obsazený dostih. Škoda, že nebude startovat německý host, na kterého jsme se těšili a který by nám dal takové porovnání, jak je na tom český klusácký sport s francouzskými rodáky ve srovnání s německými," řekl Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Cenu naší televize Praha TV vyhrál holandský jezdec společně se svým tříletým klusákem Inamoratem. A co takový kůň pro výhru potřebuje?

"Tréning, jen tréning. Je to mladý kůň a já jsem starý chlap. 70 let starý. Jeho otec je world champion - nejrychlejší kůň Sebastian K. Matka je naše Charmaine Oro. On má dobrého otce i matku a starého trenéra," řekl J.M. Alle Loman, jezdec.

Inamoratovo je sobotní vítězství první v letošní sezóně a jeho trenér se bezvýhradně těší na ta další.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu