• Načítám...
>

Na smyčku Depo Hostivař už vyjely první tramvaje

  • 15. srpna 2022,
  • 16:01,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Stavba za 154 dní a 194 milionů korun. V Praze od soboty funguje nová smyčka, která má zajistit přestupy na tramvaje u stanice metra Depo Hostivař. V budoucnu by v místě měla vzniknout také vlaková zastávka a parkovací dům.

Reklama

O víkendu v Praze začala fungovat nová tramvajová smyčka Depo Hostivař. Dopravní stavba na území Prahy 10 ve Strašnicích má umožnit pohodlný přestup mezi tramvajemi, autobusy a metrem.

"Nově se cestující tramvají dostanou až ke konečné metra Depo Hostivař, kde je zároveň konečná několika regionálních i městských autobusů," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Mezi autobusy a tramvajemi teď lidé mohou přestupovat na jednom místě. Stanice metra je vzdálená jen několik desítek metrů. Tramvajová linka číslo 7 v nově vybudované smyčce končí. Linka 16 tudy projíždí a pokračuje až do zastávky Ústřední dílny Dopravního podniku. Tím ale rozvoj hostivařského depa nekončí.

"V budoucnosti zde bude vybudovaná i železniční zastávka Depo Hostivař, na které budou zastavovat dvě městské železniční linky. Železniční zastávku bychom rádi otevřeli od Grafikonu 2024 - 25 a zároveň projektujeme parkovací dům," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Nový parkovací dům by měl zhruba do dvou let nahradit toto nízkokapacitní parkoviště. Vejít by se sem pak mělo 694 aut.

Loni v září Dopravní podnik dokončil stavbu tramvajové smyčky na Zahradním Městě, která má pomoci zvládnout větší počet cestujících. Další podobné stavby se ale ještě chystají.

"My stavíme tramvajovou trať na sídlišti Dědina, ta se staví, pokračuje výstavba té tramvajové trati Modřany - Libuš a začne se stavět Vozovna v Hloubětíně někdy začátkem září předpokládám. Ještě během podzimu bychom chtěli zprovozňovat tu trolejbusovou trať, která je z Palmovky přes Letňany do Miškovic," řekl Petr Witowski, ředitel DP hl. m. Praha.

Loni byla také uvedena do provozu nová trať z Barrandova do Holyně. Dopravní podnik ji navíc plánuje v blízké době protáhnout až do Slivence. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu