• Načítám...
>

Dům národnostních menšin zve na další výstavu

  • 17. srpna 2022,
  • 16:22,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V prostorách Domu národnostních menšin je k vidění další výstava. Svá díla tu vystavuje slovenská malířka Silvia Petrová. K vidění je až do 11. září.

Reklama

V prostorách Domu národnostních menšin je k vidění další výstava. Ta vznikla ve spolupráci s bratislavskou galerií Artem.

"Na výstavě představuje svá díla z posledního období, nebo z toho ostatního období, protože jde dál a dál, taková talentovaná, úžasně schopná a šikovná umělkyně, která se jmenuje Silvia Petrová. Je to dáma, je to tvůrkyně, která si vybrala úplně osobitou cestu, dá se říct tu nejnáročnější," řekl Ľuboslav Moza, kurátor výstavy.

"Je to výstava mých obrazů, které jsou tvořené většinou technikou akryl. Jsou z posledního období, tvořím je ve svém ateliéru v Bratislavě, takže je to prezentace poslední tvorby. Mé obrazy si myslím, že mají více úhlů pohledu, záleží, jestli se podíváte poprvé nebo podruhé. Takže je to podle toho. Myslím si, že každý si v tom může najít určitý příběh. I když je to kolikrát figurální tvorba, tvořím i abstrakce, takže každý může najít v dílech to, co v nich sám pocítí," řekla Silvia Petrová, autorka výstavy.

Jak na slavnostní vernisáži prozradila sama autorka obrazů, výstava v Praze je jejím splněným snem.

"Je to po dlouhých letech tužby moje první výstava v Praze, s tím že i se společností Artem jsem začala spolupracovat hlavně kvůli tomu, že jsem věděla, že dělají kvalitní výstavy v Praze. Tím se mi splnil sen, je to moje první výstava a jsem velmi ráda, protože takových nádherných měst, jako je Praha, je málo na světě," řekla Silvia Petrová, autorka výstavy.

Výstava je v Domě národnostních menšin k vidění do 11. září. Navštívit ji můžete denně mezi 9. a 19. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu