• Načítám...
>

Botanická zahrada láká na výstavu papoušků

  • 16. srpna 2022,
  • 14:59,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Papoušci kakadu, ary, korely nebo třeba tukani. To je výstava exotického ptactva v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze Na Slupi. Třiaosmdesátý ročník letos nabízí okolo 70 druhů exotických ptáků.

Reklama


Kakadu, ary, korely nebo třeba tukani. Botanická zahrada Karlovy Univerzity v Praze Na Slupi hostí 83. ročník výstavy exotického ptactva. Největším lákadlem je podle pořadatelů krmení mláděte ledňáka obrovského.

"Ten takhle denně sní několik myší, proto hodně roste. Dnes je mu 17 dní, takže denně sní asi 5 malých myší. Letos tady máme takovou specialitu a to je mládě ledňáka obrovského. Je to uměle odchovaný jedinec a lidé zde mohou vidět i krmení tohoto malého dravce, protože on jí vždy po pár hodinách, dožaduje se kousku masa. Myslím, že si ho necháme, protože to začíná být mazánek a jak začal koukat, tak začal být velice přítulný," řekla Magdaléna Žohová - spolupořadatelka výstavy.

Výstava ale nabízí dalších zhruba 500 pestrých opeřenců napříč 70 druhy. Mezi ty nejzajímavější patří podle kurátorů jednoznačně papoušek arrasari, který připomíná malého tukana nebo jihoamerický mníšek šedý.

"Vytváří veliké kolonie, veliká hnízda, dokonce i na elektrickém napětí na sloupech. Takže tady jsme udělali takovou imitaci, oni nám to mezitím rozebrali, ale je tady i několik mutací," řekl Magdaléna Žohová - spolupořadatelka výstavy.

Celá výstava je navíc propojena s bohatou expozicí flóry botanické zahrady.

"Je to oáza klidu. Botanická zahrada tady na Albertově v centru města je taková zelená oáza. Odpočinou si tady, něco se tu mohou naučit, jsou tady chovatelé, kteří mohou poradit s chovem papoušků nebo jiných exotických ptáků," řekla Magdaléna Žohová - spolupořadatelka výstavy.

Výstava exotických papoušků v Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy potrvá až do neděle 28. srpna. Vstupné pro dospělé činí 150 korun, děti, senioři a studenti zaplatí 70 korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu