• Načítám...
>

Muzikál Maminy bude plný témat ze života žen, zabaví i pány

  • 19. srpna 2022,
  • 14:16,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Divadlo Lucie Bílé v Karlově ulici chystá další novinku. Tentokrát jde o muzikál z prostředí, které je známé hlavně ženám nebo případně mužům na mateřské dovolené. V hlavní roli se objeví sama Lucie Bílá.

Reklama

Již druhý muzikál z produkce divadla Lucie Bílé se momentálně chystá na podzimní sezonu. Po úspěšném uvedení muzikálu Láska je láska přichystala sama principálka divadla, Lucie Bílá Maminy. Ty budou mít premiéru v září a slibují hlavně zábavu. 

"Pánové není to představení pro vás. Ne, myslím si, že možná díky tomuto představení nás možná chlapi i trošku pochopí, ale je to hlavně představení pro holky. Je to taková holčičí jízda. Je to večírek předporodní a je tam několik krásných témat, která se opravdu týkají žen. I se pobavíte. Jsou to témata mateřství, co třeba udělá porod s tělem nebo jaké to je starat se o tři děti, když jste sám a nebo jaké to je být ženou v domácnosti a mít těch dětí pět. Já bych asi nechtěla prozrazovat moc. Myslím si, že je to veselý příběh, je to milé a je to opravdu o mateřství. Je to něco, co každý rodič pochopí. Každý se v tom najde. Je to veselý, je to milý, je to krásný a jsme tady šťastné. Přestože jsou prázdniny, tak máme s holkami pocit, že jsme někde na prázdninách, na dovolené, protože se na sebe těšíme. Máme báječného pana režiséra Antonína Procházku a máme skvělou choreografku Ivanku Hannichovou. A je to super. Jsme v dobrém divadle, v hezkém prostředí, principálová je prý hodná," řekla Lucie Bílá, zpěvačka a herečka.

Hlavními hrdinkami jsou prvorodička Amy, ambiciózní právnička Brooke, sarkastická matka pěti dětí Barb a svobodná matka Tina. 

"Já jsem ta, která zůstala sama na ty děti, takže jsem trošku taková dojemnější. Ale třeba teď jsem zpívala písničku, která je o jedné, která napsala knihu o tom ztloustnout a nezešílet, takže je to o té postavě, ale mám tam i krásné jiné kousky a myslím si, že lidé se zasmějí, ale že si i popláčou. Autorka, protože to je broadwayský muzikál, si nepřeje, aby to někde bylo. Dovolila nám kousky ukázat, ale jinak to nenajdete na internetu. Je důležité přijít a zamilovat se do písniček až tady," řekla Lucie Bílá, zpěvačka a herečka.

"Jsem v poslední fázi těhotenství a nemám jiné děti. Bude to mé první dítě. Mám vedle sebe kamarádky, které jsou zkušené. Jedna má pět dětí, druhá má tři, třetí dvě a já jsem ta prvorodička, takže jsem ještě taková ta naivní," řekla Markéta Schimmerová Procházková, herečka.

Pro herečku je spolupráce na Maminách po muzikálu Láska je láska další příjemnou zkušeností.

"Cítím tak obrovský vděk, že tu mohu být. Zaprvé je to krásné divadlo, má srdce a duši, což je hezké, ale jsou tady i pěkní lidé. Lucka udělala takový tým, že vždy, když odcházíme ze zkoušky, tak si máme tendenci psát, že děkujeme, že jsme se zase mohly vidět, něco spolu tvořit a musím říci, že jsem dlouho nezažila tak dlouhodobě, že mi je takhle krásně, že mám pocit, když odcházím z toho svého pravého domova, tak někdy jde člověk do práce a tady mám pocit, že jdu zase domů," řekla Markéta Schimmerová Procházková, herečka.

Na Maminy si můžete do Divadla Lucie Bílé vyrazit už od 21. září. Již teď jsou představení naplánována i na říjen a listopad. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu