• Načítám...
>

Praha 12 má nové hřiště

  • 26. srpna 2022,
  • 10:10,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Městská část Praha 12 nechala v parku Povodňová vybudovat několik nových herních prvků z opracovaného akátového dřeva. Letos v březnu měli občané možnost vyjádřit se k návrhu. Na základě připomínek byly doplněny trampolíny a prvky posunuty více do stínu stromů. Dominantou hřiště je lezecká struktura.

Reklama

Dvanáctá městská část myslí na své nejmenší obyvatele. Pro ně nechala v parku Povodňová vybudovat několik nových herních prvků z opracovaného akátového dřeva. 

"To hřiště je unikátní tím, že je určeno pro větší děti a mládež  a to je veliký rozdíl oproti drtivé většině hřišť, které jsou běžně na sídlištích nebo okolo domu. Tím pokrýváme poptávku ještě pro další věkovou skupinu. Jak je určené pro ty větší děti, tak jsou tady prvky třeba na rovnováhu, na šikovnost a vyžadují trošku více odvahy, než ta malá hřiště," řekl Jan Adamec, starosta MČ Praha 12.

Hřišti dominuje lezecká struktura, dále obsahuje otočnou kladinu, balanční bloky, závěsný kolotoč a dvě trampolíny. Pro menší děti je v parku umístěna houpačka.

"To samotné hřiště nebo ty herní prvky v tom parku jsme nechali připomínkovat občany někdy v březnu tohoto roku, dali nějaké připomínky, třeba chtěli doplnit nějaké trampolínky, které tady jsou a posunout více do stínu, což jsme tedy udělali," řekl Jan Adamec.

Praha 12 kromě vybudování tohoto nového hřiště také zrekonstruovala v posledních týdnech i jedno stávající. I v tomto případě se na proměně tohoto prostranství podíleli místní obyvatelé.

"Tady byla jen asfaltová plocha, kterou jsme objevili před čtyřmi lety ve volební kampani, když jsme procházeli Prahu 12 a zjistili jsme, že je tady neudržovaný plácek asfaltu, na kterém se téměř nedá hrát. A vznikl vlastní první nápad toho, že bychom to hřiště mohli revitalizovat. Před dvěma lety jsme do toho vzali občany, udělali jsme participaci a na základě té participace vznikl návrh, který se dopracoval do všech finálních verzí a teď na jaře jsme ho stavěli a v létě otevřeli," řekl Vojtěch Kos, místostarosta MČ Praha 12.

Hřiště je určené jak pro hraní míčových her, tak i pro vyžití těch nejmenších.

"Za námi jsou ty prolézačky, domečky na kuřích nožkách, sítě, hopsinky, to jsou ty barevné balóny, což je úplně perfektní věc. Jsou to modifikace těch matrací skákacích nebo trampolín v zemi. Tady jsou z toho udělané takové koule, na kterých můžete skákat," řekl Vojtěch Kos.

Během měsíce září bude na hřiště instalován ještě ping pongový stůl. Požadavek na jeho umístění vznikl právě na základě participace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu