• Načítám...
>

Sobota bude ve Velké Chuchli opět patřit klusákům

  • 30. srpna 2022,
  • 14:32,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

V sobotu se budou na závodišti ve Velké Chuchli opět konat klusácké závody. Návštěvníky čeká hned několik dostihů. Vrcholem bude Derby hlavního města Prahy.

Reklama

Klusácké dostihy opět ovládnou Chuchle Arénu. Další dostihový den tu je naplánovaný na tuto sobotu 3. září.

"Tuto sobotu od 14 hodin nás čeká absolutní vrchol letošní klusácké sezóny, kterým bude Derby meeting. Jsme strašně moc rádi, že i tento dostihový den podpořil finančně Magistrát hlavního města Prahy. Vrcholem tohoto odpoledne bude už 30. klusácké derby. Těch derby se u nás konalo už více, ale bylo to tenkrát Československé derby," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Hlavní dostih pod názvem Derby hlavního města Prahy slibuje podívanou na 2140 metrů dlouhý závod čtyřletých klusáků.

"Je dotovaný částkou 300 tisíc korun. Uvidíme v něm 6 koní. Pět koní představuje tu absolutní špičku ročníku 2018 u nás, ať už je to derby vítěz Slovenského klusáckého derby Jerry nebo Leroy W. Také přijede z Rakouska Rocco Venus, kterého povede známý rakouský trenér Hubert Brandstätter, takže to bude takové zajímavé srovnání. Původně měl ten Derby meeting obsahovat pět velkých dostihů, ale teď hodně našich koní startuje velmi úspěšně v Německu, kde byl Derby meeting také a na Slovensku, takže dva dostihy se nám nesešly," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Návštěvníci se mohou během odpoledne těšit hned na několik dostihů.

"Ráda bych upozornila na Cenu Relay - Cenu Labirinta, což je vlastně první velký dostih pro dvouleté klusáky a potom máme velice významný dostih pro klusáky francouzského plemene. Byl pojmenovaný jako Grand Prix du Trotteur Francais a jeho dotace je 120 tisíc korun. Na jeho startu bude 6 klusáků. Je to dostih z met, takže to bude takové zajímavé už na startu, protože ti dva nejlepší klusáci, vítěz posledních pěti startů Elixir de Charnie a Embargo d´Ukraine vlastně poskytují svým čtyřem soupeřům na startu výhodu 20 až 40 metrů," řekla Michaela Zemanová, členka výboru České klusácké asociace.

Start prvního dostihu je ve 14 hodin a vstup je jako vždy zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu