• Načítám...
>

Praha Sobě chce po volbách pokračovat v současné koalici

  • 7. září 2022,
  • 15:20,
  • PRAHA,
  • Marek Tereba

Poslední volební období je hnutí Jana Čižinského ve vedení hlavního města. Praha Sobě bude usilovat o hlasy voličů i v letošních komunálních volbách. Co považuje lídr kandidátky a starosta Prahy 7 za úspěchy a s čím jde do voleb?

Reklama

Navázat na své úspěchy a pokračovat v rozjetých projektech. S tím jde do voleb sdružení Praha Sobě. To chtělo původně kandidovat s tzv. občanskou kandidátkou. Aby ale mohla takto usilovat o voličské hlasy, musela by podle pravidel nasbírat podpisy alespoň sedmi procent obyvatel daného města. V Praze by tedy šlo zhruba o 95 tisíc podpisů, sesbírat se jich ale podařilo jen něco přes 92 tisíc. Svůj mandát bude tedy Praha Sobě letos obhajovat jako sdružení nezávislých kandidátů a politické strany. 

"Jsme s výkonem spokojeni. To, co se podařilo třeba Adamu Scheinherrovi, to je bezprecedentní. Rozjel metro D, to je ještě o kilometr delší tunelová trasa, než tunel Blanka. Teď se staví tři tramvajové tratě, projednal stavební povolení na 4 mosty," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7 a lídr kandidátky.

Kromě Adama Scheinherra bude v pozici lídra kandidátky, tedy kandidáta na primátora, bojovat o hlasy voličů právě starosta městské části Praha 7, Jan Čižinský.

"My kandidujeme s tím, že máme přesnou vizi, máme vizi dopravy, která bude fungovat jako celek, předpokládá to přípravu a vybudování toho okružního metra O. Chceme chránit sídliště a přicházíme i Pražanům na pomoc. Teď je velikou výzvou, aby Pražané nepřicházeli o bydlení. My přicházíme s naprosto konkrétní pomocí za miliardu," řekl Jan Čižinský, starosta MČ Praha 7 a lídr kandidátky.

Druhé místo na kandidátce uskupení patří současné radní pro kulturu, Haně Třeštíkové. Té se podle jejích slov v uplynulém období povedlo zvládnout pro kulturu těžká období covidu-19 a války na Ukrajině. 

"Já si myslím, že příští čtyři roky budou klíčové pro stabilizaci té situace, protože teď teprve sčítáme dopady toho, co se vůbec stalo. Bude to určitě práce s kulturními aktéry na tom, aby se vrátili diváci zpátky do sálu. Zároveň bychom se rádi zaměřili více na veřejný prostor, na který jsme se zaměřovali v minulých čtyřech letech, ale chceme se tomu věnovat i dál," řekla Hana Třeštíková, radní hl. m. Prahy a kandidátka do ZHMP.

O hlasy voličů bude usilovat i nynější náměstek pražského primátora a radní pro finance Pavel Vyhnánek. 

"Když jsme nastoupili do funkcí, tak Praha neměla připravený jediný velký miliardový projekt. V současné době jsme rozjeli a rozjíždíme projekty za desítky miliard korun. Chceme investovat dále do dopravy, do tramvajových tratí, samozřejmě do zeleně, do přípravy města, na změnu klimatu a nechceme zapomínat na žádného Pražana, takže investovat určitě chceme i do péče o seniory a samozřejmě do škol a školek," řekl Pavel Vyhnánek, náměstek primátora hl. m. Prahy a kandidát do ZHMP.

Uskupení si na magistrátní úrovni nedokáže představit spolupráci s hnutím ANO, naopak by podle lídra kandidátky Jana Čižinského chtělo pokračovat v současné koalici s Piráty a hnutím Starostové a nezávislí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu