• Načítám...
>

Festival čtení ve vlaku baví děti i dospělé už 9 let

  • 14. září 2022,
  • 12:09,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Už podeváté se konal Festival autorského Čtení ve vlaku. Během čtyř dnů zpříjemňovali cestujícím jízdu vlakem autoři četbou svých knih. Vyvrcholením celého festivalu pak byla jejich autogramiáda.

Reklama

Místo audioknihy cestou na výlet čtení knihy přímo od jejího autora. Cestující ve vybraných vlakových linkách si mohli už podeváté užít Festival autorského čtení.

,,Od pondělí do čtvrtka jezdí v příměstských vlacích CityElefant známí čeští autoři, každý den jedou čtyři vlakové spoje, dva dopolední a dva odpolední. Autoři čtou ze svých knih cestujícím a jsou tam zvané základní i střední školy," řekla Petra Zadražilová - spoluorganizátorka Festivalu autorského Čtení ve vlaku.

Do jedné z vybraných linek jsme zamířili i my. Ve vlaku, který z Hlavního nádraží vyrazil směr Karlštejn, jsme zastihli dvě autorky. Ty ve vagonu plném dětí předčítaly ze svých knih dobrodružné příběhy.

,,Je to pro ně takové ozvláštnění. Není to klasický výlet a není to ani klasická beseda. Je to kombinace a myslím si, že je to úžasný nápad. Když čtu nějaké humorné pasáže, tak samozřejmě slyším, že je to baví, že se smějí, že je to zajímá," řekla Ivona Březinová - spisovatelka.

,,Ta cesta trvá zhruba 35 minut, tak samozřejmě celou tu knížku nepřečtu. Vybírám úseky, podle toho, jak si myslím, že se dětem budou líbit," řekla Veronika Krištofová - spisovatelka.

Zájemci, kteří se nestihli čtyřdenní akce zúčastnit letos, budou moci zase příští rok. Pro velký zájem pořadatelé plánují i další ročníky. Přihlašovat se pak zájemci budou moci standardně na webových stránkách www.ctenivevlaku.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu