• Načítám...
>

Europoslanec založil spolek na pomoc zvířatům

  • 16. září 2022,
  • 13:29,
  • PRAHA,
  • Kristýna Svobodová

Europoslanec a pražský zastupitel Jiří Pospíšil založil neziskovou organizaci Zvířecí ombudsman, na kterou se mohou lidé obracet s právními a dalšími problémy ohledně zvířat. Novinářům to dnes řekli Pospíšil a herečka Eva Holubová, která spolek podporuje.

Reklama

Štěkání, řehtání nebo chrochtání by teď v Česku mohlo být slyšet hlasitěji. Pomoci by tomu měla nová nezisková organizace s názvem Zvířecí ombudsman, kterou založil europoslanec a pražský zastupitel Jiří Pospíšil s herečkou Evou Holubovou. Organizace má především hájit práva zvířat během řešení zdlouhavých případů. 

,,Našim cílem je pomáhat zvířatům, která se často dostanou do složitých situací, jsou týrána, je třeba, aby bylo rychle rozhodnuto o jejich odebrání nebo naopak jsou součástí dědictví, roky se táhne soudní dědický spor, zvíře trpí v útulku, je třeba to řešit rychle. My chceme být takovými advokáty zvířat, od toho jsme ombudsman a hájit jejich práva," řekl Jiří Pospíšil - zakladatel neziskového spolku Zvířecí ombudsman.

Vedle právního poradenství chce spolek upozorňovat i na špatné nakládání s hospodářskými zvířaty na jatkách.

,,Často prožívají ještě veliká utrpení, hodinové transporty na jatka a často neetické nakládání na samotných jatkách a toto vše je v rozporu se zákonem," řekl Jiří Pospíšil - zakladatel neziskového spolku Zvířecí ombudsman.

Pomoci by podle Pospíšila mohly kamery, které by na jatkách zacházení se zvířaty monitorovaly. Záznamy by pak kontroloval státní dozor. Podobný systém už funguje na jatkách třeba ve Španělsku. K tomuto tématu chce spolek ještě do konce roku uspořádat konferenci. 

,,Chceme do konce roku udělat odbornou konferenci, kam pozveme zástupce státu, pozveme tam zástupce aktivistů, majitele jatek i politiky a chceme o tom vést debatu," řekl Jiří Pospíšil - zakladatel neziskového spolku Zvířecí ombudsman.

Zvířecí ombudsman je podle Pospíšila, který v nadcházejících volbách kandiduje do pražského zastupitelstva za koalici Spolu, nepolitická aktivita, do níž je zapojena řada dobrovolníků. Jednou z nich je třeba i herečka Eva Holubová.

,,Budu taková hlásná trouba našeho spolku, která sleduje, kde se děje jaké bezpráví, aktivně o tom budu informovat a budu se snažit, aby se to dostalo k co nejvíce lidem," řekla Eva Holubová - členka spolku.

Na neziskovou organizaci Zvířecí ombudsman se lidé mohou obracet s právními i jinými problémy ohledně zvířat na email info@zvireciombudsman.cz.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu