• Načítám...
>

Muzeum pražského vodárenství se otevře veřejnosti

  • 23. září 2022,
  • 12:36,
  • PRAHA,
  • Jaroslav Šetlík

Na sobotu 15. října připravily Pražské vodovody a kanalizace pro fanoušky vodárenské historie den otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství v Podolské vodárně. V nabídce bude osm prohlídek. První začne v devět a poslední v sedmnáct hodin. Kvůli omezené kapacitě je však nutná registrace.

Reklama

Pražské vodovody a kanalizace přichystaly pro fanoušky vodárenské historie den otevřených dveří v Muzeu pražského vodárenství v Podolské vodárně. Uskuteční se v sobotu 15. října od 9 do 17 hodin. K vidění bude například část hradního vodovodu z doby Rudolfa II. či model čerpacího soustrojí z rukou českého vynálezce Josefa Božka. 

"Máme tam úžasné exponáty, od antického potrubí přes historické věci z 18. / 19. století. Pro děti máme připravenou interaktivní tabuli, kde se mohou seznámit s koloběhem vody," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Historie Muzea pražského vodárenství sahá až do roku 1952, kdy první návštěvníci zamířili do suterénních prostor v tehdejším sídle Pražských vodáren na Národní třídě. Do areálu vodárny v Podolí se přestěhovalo v roce 1996. O rok později byla expozice s výstavní plochou o rozloze 800 ms depozitáři a přednáškovým sálem slavnostně otevřena. V rámci dne otevřených dveří je pro návštěvníky připraveno několik prohlídkových časů.

"Máme připravených 8 prohlídek, první začíná v 9 hodin ráno, poslední v 17 hodin odpoledne. Na tu akci je nutná rezervace na našich stránkách pvk.cz. Ta kapacita je omezená, na jednu prohlídku bude moci maximálně 40 osob," řekl Tomáš Mrázek, tiskový mluvčí PVK.

Registrace probíhají od pondělí 26. září a vstup na akci je tradičně zdarma.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu